Gıda Komitesi 3 gün önce toplandı. Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel katıldı. Toplantı öncesi derin bir oh çektim “Kesin halktan yana kararları geliyor” dedim.

Açılışı yapan Sayın Elvan: “2020 yılının üçüncü çeyreğinde ekonomimiz yüzde 6,7 büyüdü, durum iyi. Böyle bir büyüme Avrupa’da yok.”

Başka söz almak isteyen,
Efendim, 2020 yılında enflasyon yüzde 14,60 seviyesinde gerçekleşti; bakmayın siz muhalefetin yaygaralarına, gıda enflasyonu oranın yüksek olduğu söylentilerine, TÜİK rakamı fazla bile çıkardı, normalde daha düşük.

Başka söz almak isteyen,
Türkiye'de işsizlik oranı, Ekim 2020'de 2019'un aynı ayına göre 0,7 puan azalarak yüzde 12,7 oldu. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 391 bin kişi azalarak 4 milyon 5 bin kişiye geriledi. Muhalif basında çıkan “Çalışanlar ücretsiz izne çıkarılıyor” yaygaraları münferit şeyler.

Başka söz almak isteyen, 
Esnaf zor durumda değil, zaten kira yardımlarımız çok yerinde bir karar oldu, cirolar artıyor. Bağıran esnaflar muhalif, covid ortamında para koparmaya çalışıyor.
Durumumuz böyle başarılı ve güzel olduğuna göre. PTT’den yağ satmaya başlayabiliriz. Hatta Sümerbank gibi divitin, pazen, basma bile neden olmasın metre işi, iyi olur.  
Mektup göndermeye gidiyorsun yeni divitinler geldi çok güzel diyor memur. Yağ var mı diyorsun. Gelecek kalmadı, diyor.

İroni güzel şey!
Yaşadığımız çağda internetin ucuzlaması beklenirken bir baktık ki, özel iletişim vergisi (ÖİV) %7,5’ten %10’a çıkarılmış. Neden mi artmış? Toplantıda izah edildi; herkesin durumu iyi ve üretim artmış, yani sıkıntı yok(!) Salalım vergiyi. 

ÖİV vergi yükseltme kararı, CHP’den 3 milletvekilin istifa ettiği günün gecesine nasıl da denk geldi, insan şaşırıyor doğrusu.

Bu kadar ironiden sonra gerçekle bitireyim. Türkiye’nin en büyük 500 şirketi sıralamasında ilk 50 içinde olan bir şirketin satın alma departmanında kısa bir dönem çalıştım. Orada 1 kuruşun bile titizlikte hesaplandığını öğrenince anladım ki 1 kuruş hesaplanarak büyük şirket olunuyor. İşte vatandaş verdiği verginin her kuruşunun hesabını yapmadığı sürece sırtımızdan vergiler eksik olmaz. Hayırlı olsun.