Bir takımın genleri ile oynarsanız olacağı da budur. Aslında lige çokta kötü başlanmamıştı. Her şey yerli yerine oturdu derken, çıkan Burak Yılmaz krizi her şeyin ters düz olmasına neden oldu. Sabah Burak Yılmaz krizi ile uyandık, yattık yine rüyamızda onu gördük. Bir takım bu kadar sorun yaşarken bu kadar ekonomik sıkıntı çekerken bir futbolcunun yaşadığı sorunla bu kadar gündemde olmamalıydı.

Dedim ya bir takımın genleriyle oynarsan başarılı sonuç alması mümkün değildir. Şimdi diyeceksiniz bir maçın kaybedilmesi Burak Yılmaz olayımıdır. Bende diyeceğim ki ‘maalesef öyle.’ Daha düne kadar başkan Ahmet Ağaoğlu, Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, Burak’a salvo atarken golcü oyuncu bu salvoları hem karşılıyordu, hem de başkan ve asbaşkan’a salvo yapıyordu. Yaşanan böyle bir olayın futbolcular ve camia üzerinde nasıl etki yapacağını bilmeyen veya anlamayan futboldan bihaberdir.

Galatasaray maçı kazanıldığında her şey Trabzon’da güllük gülistanlık haline geldi. Bir anda şampiyonluğun en büyük adaylarından birisinin Trabzonspor olduğu seslendirilirken, diğer yandan Trabzonspor’un önündeki maçları şakır şakır oynayarak kazanacağı zannedildi. Halbu ki kazın ayağı öyle değildi. Sivas maçı kazanılmasına rağmen Trabzonspor daha kötü oyununun ilk sinyallerini burada vermişti. Galatasaray maçında ise gelen farklı galibiyet bütün camiayı ‘bu iş tamamdır’ havasına soktu. Ancak gözden kaçan Trabzonspor oynamadan kazandığıydı. Galatasaray önünde Trabzonspor’un ahım şahım bir futbol ortaya koymadığı maçta elde edilen 4-0’lık galibiyet herşeyin örtbas edilmesine neden oldu. Sonuç olarak ligde 2 yıldır mücadele eden Göztepe karşısında yine istenilen performans sahaya yansıtılamadı. Geçen hafta Alanyaspor bu haftada Göztepespor gibi ligin sıradan takımlarına mağlup olan Bordo-Mavililer için bundan sonraki süreç daha zor geçeceği benziyor.

Bugünden sonra teknik adam Ünal Karaman’ın hocalığı tartışılacak, alınan yeni oyuncular masaya yatırılacak, Burak Yılmaz olayı pişirilip pişirilip kamuoyunun önüne koyulacaktır. Tabii ki zararı Trabzonspor görecektir. Öyle görülüyor ki bundan sonra Trabzonspor çok zor toparlanır. Temennimiz bu süreçten Trabzonspor birbirine kenetlenerek çıkıp önüne bakmasıdır.