İlk yarının bitimine doğru kritik maçlar oynayan Trabzonspor sahasında konuk ettiği Konyaspor karşısında oyunun ilk dakikalarında Konyaspor’un yoğun baskısıyla karşılaşınca kendi oyun kurgusunun uzağında sahada ilk on beş dakika gel-gitleri yaşayan takım olarak görüldü.

Rakip Konyaspor ofansif futbolla hızlı ve de fazla adamlarla oyunu Trabzonspor sahasına yıktığı anlarda yakaladığı iki net pozisyonu gole çeviremeyince oyunda dengeyi kuran Trabzonspor organize bir atakla Nwakaeme ile golü bulunca hem motivasyonunu arttırdı hem de daha derli toplu bir mücadele içerisinde görüldü.

Konuk Konyaspor’un kalitesi inkar edilemez olsa da Trabzonspor belki de elindeki bu kadro ile hem mücadele yönünden hem de kazanma arzusu yönünden oyuna ağırlığını koyan takımdı.

İkinci yarı başlar başlamaz Trabzonspor’a kendi alanından çıkarak ileride bire bir markajla oyuna başlayan Konyaspor ilk dakikalarda oyunundan randıman almış olsa da Ekuban’ın duvar pası ile Djaniny durumu 2-0’a getirerek oyun tüm anlamı ile Trabzonspor’un kontrolü altında devam ediyora kalmadan Trabzonspor attığı üçüncü golden sonra daha rahat rakibini kontrol altında tutmasını bildi.

Ekuban’a ayrı bir sayfa açmak gerekirse iyi bir santraforla dirençli ve de oyunu sağa sola yıkabilen iyi bir orta göbekte görev yapacak bir oyuncu ile beraber çok daha farklı işlere imza atabilecek futbolcu.

Abdülkadir Ömür’ün her maç üzerine koyarken talihsiz bir sakatlık yaşaması talihsizlik futbolda bunlarda var.

Bu alınan üç puanla bütün gözler yapılacak transferlerde olacaktır ki umarız kadro eksikliği çeken Trabzonspor’da gidenlerin gitmesiyle katkı sunacak futbolcuların bir an önce takıma katılması sağlanır.

Önemli olan yarıştan kopmadan sistemin içerisinde kalmaktır.

Bu süreçler kolay süreçler olmadığı gibi külfetli süreçlerdir.

Yine de Trabzonspor sezon bitimine kadar misyonuna uygun hak ettiği yeri yakalayacak güçtedir.