Şampiyonluğunu bugün yarın tüm dünyaya teyit ettirecek olan Trabzonspor, Kadıköy'de ezeli rakibine ecel terleri döktürdü. Ev sahibi ekip zaman zaman özellikle maçın ilk yirmi dakikasında kendi seyircisi önünde daha agresif eylemlerle, daha mücadeleci, daha ofansif oyunla maça hakim olan takımdı.

Trabzonspor için bu beraberlik o kadarda önemsenmeyecek bir konu tabiki değildir. Trabzonspor'un Fenerbahçe galibiyetine de ihtiyacı olmayabilir. Her şeye rağmen Bordo-mavililer, Sarı-lacivertlileri Kadıköy'de böyle yakalamışken ikinci yarı her türlü varyasyonlarla, hatta Nwakaeme ile yüzde yüzlük bir gol kaçırması büyük talihsizlikti. Futbolda her şey olmuştur, yine de olabilir. Gerçek şuki fazla sürmez Trabzonspor üç beş hafta sonra şampiyonluğunu ilan eder . Her takımda rahat eder.

Fenerbahçe'nin on kişi kalması bence Trabzonspor için ne bir fırsattı nede bir kazançtı. Fenerbahçe on bire onbir maça devam etseydi bordo-mavililer daha avantajlı olurdu kanısındayım. Evet yenemedik, mahkumda oynamadık. Takım her yönü ile elinden geleni yapmıştır. Son dakikada Nwakaeme Kanarya'nın diğer kanadını da kırsaydı ne olacaktı? Trol vede klavye sahtekarlerı ne diyeceklerdi.. 10 kişi ile iyinin iyisi mücadele etmişler. Şam şeytanları kendi sahanızda berabere kalmışsınız. Trabzonspor bunca puan farkını kapınıza yazarken ne iş yapardınız.

Tek ayak üzerinde saygı duyacaksınız. Efendim Siopis'in pızisyonuna yok biri kayarak geliyormuş, yok döne döne geliyormuş... Sonucunda şu Trabzonspor ne büyük takımmış ki berabere kalanlar bile Bordo-mavililer üzerinden pirim peşinde. Trabzonspor şampiyon takımdır, istesenizde istemeseniz de... Önemli bir maçtı elimizden kaçırdık, lakin hedefi kaçırmadık.