Engelli ve zorlu yollardan geçerken mücadele gücünüz üst düzeyde olmalıdır. Pes etmeden devamlı gayret göstermek gereklidir. Çünkü yapacağınız bir hata rakiplerinizi teşvik edip morallerini arttırabilir. Trabzonspor, Galatasaray maçının verdiği galibiyet hazzıyla son 2 haftada oynayacağı en önemli kritik eşiğe çıkıyordu. Bunlardan ilki Kasımpaşa maçıydı.

Soğuk bir Cumartesi günü seyircisiyle bütünleşen Trabzonspor, 4-2-3-1 dizilişi ile sahada yerini aldı. Kasımpaşa’da ise 4-1-4-1 dizilişi ve sol bek Eren Elmalı’nın hücuma katkı sağlamsına bağlı oyun planına şahit olduk.

Maçın başlarında takımımız seyircisinin desteğiyle baskılı, ne yapması gerektiğini bilen, hem savunma hem de hücumda yardımlaşma gayreti içerisindeydi. Bunun neticesinde paslarla gelişen atağımızda Visca’nın güzel golü ile 1-0 öne geçtik. Adaptasyon sürecini çabuk atlatan Visca, hem savunmaya hem de hücuma yardım ederek takımımıza oldukça fayda sağladı. Kasımpaşa, golü yedikten sonra daha çok 3.bölgede görünmeye başladı. Rakip, topları genelde savunmamızın arkasına yollayarak kontraatağa dayalı oyun planını bizlere izlettirdi. Denswill’in top geçirmez gayreti, savunmada siper oluşu bizim için olumlu bir gelişmeydi. İlk yarı 1-0’lık skorla sonuçlandı.

İkinci yarı başında yine bilindik oyunumuzu bekledik. Fakat Trabzonspor galibiyete bağlı rehavetle savunma güvenliğinin ön planda ve ortasahanın kompakt olduğu, hücumda fazla görünmeyen bir formasyona döndü. Kasımpaşa ise daha atak, daha olgun bir plana dönerek bizleri epeyce zorladı.  İkinci yarıda üretememenin verdiği sonuçla rakip ceza sahasına 12 defa girdik. Rakibimiz ise 16 defayla üstünlüğü ele geçirdi. Neyse ki Kasımpaşa’lı oyuncuların hücumdaki becerisizlikleri bizim adımıza olumlu neticeyi sağlayıp moralimizi yukarıda tuttu. Yedekten giren oyuncularımızın daha fazla efor sarfetmesiyle rakibi gafil avladık ve zorlu adımda ilk hedefi güzel bir galibiyetle kapadık . Darısı Trabzonspor- Konyaspor maçına!

Maçın Adamı: Adaptasyon sürecini yavaş yavaş atlatan Visca ve Denswill’di.