Milletin bahçesinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu ile spor temalı parkta spor üzerine çok keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Başkanın sayesinde Millet bahçesini yakından görme fırsatı buldum. Tam olarak bitmese de bende hayranlık derecisinde izler bıraktı. İnsanların nefes alacağı bir alanı oturduğum tribünden izlerken içim kıpır kıpır oldu.

Çocukların koşuşturmasını, gençlerin güzel vakit geçirecekleri noktaları doldurmalarını, yaşlıların ise dinlenme alanlarında yerlerini almalarını gözümde canlandırdım. Millet daha ne ister. İşte böyle nefes alacağı, iyi vakit geçireceği bir alan. Emeği geçenlere teşekkür ederek Zorluoğlu başkanın spora ve sporcuya bakışının nasıl olduğunu kendi ağzından dinlemek istedim. Sohbetin iki ana konusu vardı biri olmazsa olmazımız Trabzonspor, ikincisi ise Trabzon’daki spor. Sağolsun kendisi bizi kırmayarak fikirlerini paylaştı.

Ben kendisiyle ilk kez yüz yüze konuşma fırsatı buldum. Sıcaklığı, samimiyeti beni etki altına alırken, güler yüzü ile konuşmalarının satır aralarında heyecanına tanıklık ettim. Gönül verdiği Bordo-Mavili renklere sevdasını dile getirirken en önemlisi Trabzon’daki spora katkıda bulunmak için gözü karalığını gördüm.

Ne mutlu ki spor tutkusunu büyük bir aşka dönüştüren bir başkana Trabzon sahip. Ego ve kibir yok azim ile istek var. Ne yalan söyleyeyim uzun yıllardır böyle bir isime hasrettik. Ve bu özlemi dindirdi. ‘İşte ben buradayım’ diyor Murat başkan. Göreve geldiği günden buyana Trabzon şehrinin yapısına çok değer kattığını gördük ve görüyoruz. Spor anlamında da neler katabileceğinin farkında ve farkındayız.

Hele ki ‘başkanlığım dönemimde Trabzonspor şampiyonluğu görmek en büyük hayalim’ demesi hepimizin hayali. Spor anlamında katacağı güzellikler ise de şehrin beklentisi. Beklentileri karşılar mı? Bence fazlasıyla karşılar. Ben başkan Zorluoğlu’nu dinlerken ikna oldum, gözlerim açıldı, iştahım kabardı. Artık önümüzü daha net görebiliyoruz. O nedenle Durmak yok yola devam başkan Zorluoğlu.