Geçen sezondaki her hafta yazılarımda Trabzonspor’un nasıl olması gerektiğini, neler yapılıyor, neler yapılması gerekir konularını hemen hemen her hafta, her yazımda dilimin döndüğünce, kalemimle bu satırlara döktüm.

Kısaca geçen seneyi gözden geçireceksek hemen hemen yapılanların çoğuna yakını doğru olarak yansıdı. Trabzonspor yönetim kurulunun çalışmaları alkışlanacak cinstendi. Kalan oyuncuların tercihleri, gönderilen oyuncuların tercihleri doğruya yakındı.

Geçen sezon takıma katılan oyuncular; Amiri, Toure, Hosseini, Nwakaeme ve Ekuban.

Geçen sezon takımdan ayrılan oyuncular;

Onur, Esteban, Uğur, Durica, Hubocan, Aytaç, Zeki, Mustafa Akbaş, Kucka, Okay, Bero, N’doye ve Burak...

Baktığınız zaman genelde hep isabet kaydedilmiş gibi gözüküyor. Maddi açıdan da büyük kar yapıldı.

Trabzonspor’un geçen sezonki en iyi yatırımlarından bir tanesi de Ünal Karaman hoca ve teknik ekibinin takımın başına getirilmesiydi. Trabzon’un havasını, suyunu, örf ve adetlerini bilen bir ekibin takımın yönetilmesine getirilmesi en doğru kararlardan bir tanesiydi. Doğruluğu da yeni sezon öncesi yapılan iki senelik mukaveleyle tastik edilmiş oldu.

Trabzonspor, UEFA’nın takibinde olduğu için yapılacak transferlerin hem kulübün maddi açıdan önem teşkil etmesi hem de takıma adapte olmalarının kısa zamanda olması önceliklidir.

Mali sıkıntılarla mücadele eden, öze dönüş politikası ile bütçede küçülmeye giden Trabzonspor, kasasında giden oyunculardan dolayı büyük kar etti.

Şimdi sırada bu sezon yapılacak transferlerin, akılcı ve isabetli olması gerekiyor. Geçen sezon alttan gelip takıma kısa zamanda uyum sağlayan gençler, bu sezon dahada verimli olacaklardır.

Dışarıdan alınacak oyuncuların Türkiye ligini bilen oyuncuların öncelikli olması gerekir. Bu oyuncuların Trabzon şehrine de uyumları çok önemlidir.

Benim takip ettiğim Trabzonspor’da gerekli olan oyuncular, kısaca şu mevkilere olmalıdır;

Stoper, solbek, kesici savunma ağırlıklı bir ön libero, bir tanede hücum ağırlıklı orta saha, hücum ağırlıklı bir sağ kanat, hücum ağırlıklı bir tanede sol tarafa oyuncu alınmalıdır.