Dünyada ilk defa küçük yavrularımıza armağan edilen bayram yirmi üç nisan!

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Ulu Önder bu günü ülkenin geleceği çocukların bayramı olarak ilan etmiştir. Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir.

Atatürk diyor ki:

 “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”

Çocuklara armağan edilen bu önemli gün ülkemizde senelerce tartışıldı. Önemini anlamayan beyinler tarafından kutlanmasını istemediler. Oysa yirmi üç nisan bin dokuz yirminin ne kadar önemli olduğunu anlayan demokrasi dostlarının üstün gayreti karşısında başaramadılar ve emellerine ulaşamadılar.

Ancak, bu sene dünyayı tehdit eden bir illet virüs sayesinde yöneticiler, yavrularımızın bu önemli bayramını evlerinde kutlamayı istediler. Bizler de sağlık acısından katılıyoruz. Amma, televizyonlarda yavrularımız için nasıl bir çalışma yapıldı? Sadece bayramınız kutlu olsun çocuklar demek yetiyor mu? Bu ülkede neyi başardınız ki bunu da yapacaksınız! Bizler de küçük yavrularımıza R.Gökalp Arkın’ın bir şiirini hediye ediyorum.

Dün sabah anneciğim,

Öperek, dedi: Uyan.      

Bugün senin bayramın,

Kalk, bak süslendi her yan.

Baktım her taraf süslü,

Sokaklar dolu insan.

Dedim: Anne bu neden

Dedi: 23 Nisan.

***

Evlerinde hapis kalan tüm yavrularımızın bayramını kutluyorum.

Yaşasın 23 Nisan!