2016-2017 futbol döneminin ilk yarısından düne ertelenen maçında Yeşil-Mavili Atmacalar, Alanyaspor’u deplasmanda 3-2 yenerek adeta 6 puanlık bir galibiyet elde etmiş oldu. Ligin ilk yarısını 13 puanla düşme hattının üzerinde tamamlayan Çaykur Rizespor dünkü bu galibiyetle büyük bir moral de depolamış oldu.

Tarihinde ilk kez Akdeniz ekibi Alanyaspor ile karşılaşan Çaykur Rizespor’un gollerini kaptan Kweuke (2) ve Iraklı sol beki İsmail kaydederek mutlu sona ulaştı.

Puanını 16’ya çıkartarak düşme hattından uzaklaşmayı başaran Çaykur Rizespor, komşusu ve dostu Trabzonspor’u 3-0’la geçen Alanyaspor’dan da Bordo-Mavililerin rövanşını da almış oldu. Dünkü bu galibiyet Rize’de ve Yeşil-Mavili camiada büyük bir sevinçle karşılandı.

Turizmin başkenti Alanya’dan altın değerinde 3 puan çıkartan Çaykur Rizespor, maçtan sonra Antalya’ya geçerek kamp çalışmalarını burada sürdürecek.

Zira, Yeşil-Mavililer Çarşamba günü kupa maçı için deplasmanda İnegölspor’un konuğu olduktan sonra tekrar Antalya’ya dönecek. Bundan sonra da lig maçı için de oradan Konya’ya geçecek.

Bu arada 2 gol kaydeden kaptan Kweuke’yi özellikle tebrik etmek gerekir diye düşünüyorum. Hikmet Karaman ve öğrencilerine hem kupa maçında hem de Konyaspor ile oynayacağı lig maçında şimdiden başarılar diliyoruz.