Kayserispor için çok zor maç olacaktı. Üst üste 2 maç kaybetmelerine karşın oyunun ilk yarısında Trabzonspor'a adeta dur dediler. Hep aynı şeyleri yazıyoruz.

Trabzonspor oyun kurmada, sahada iyi bir takım olmada bir türlü başarılı olamıyor. Nası olsun ki. Rakipten top çalmışşın. Kazanılan toplar süratle hızlı atağa dönülmesi gerekir ki Trabzonspor rakip sahada gol posizyonları üretebilsin. İleriye dikine oynanması gereken ataklar yan pas olarak acayip bir şekle dönüşüyor. İlk yarıda inanın Trabzonspor'un dişe dokunur bir atağı yok. Deplasmana gelen Kayserispor'un Şamil ve Mendes'le iki tehlikeli atağı var. Onur iki posizyonda da bu gollük atakları başarılı bir şekilde önlüyor. Y.Yazıcı ve Abdülkadir'in oyun içinde ne yapmak istediklerini rakip takımlar çözmüşler.

Kayserispor Trabzonspor'u santra çizgisinin önünde karşılıyor ve kalabalık orta saha ve savunmasını yakın oynatarak Trabzonspor'a atak şans tanımayınca gol şansa kalıyor. İlk yarı golsüz berabere bitiyor.

İkinci yarıda oyunun şekli değişiyor. Onazı oyundan çıkınca Uğur savunmadaki yerine, Okay da orta sahaya geçiyor. Rıza Hocam’ın yapamadığını futbolcular yapıyor. Kayserispor'un ilk yarıdakı ofansif futbolu oyuncuların çok efor sarf etmesine yol açıyor. Kayserispor oyundan düşüyor. Hani ilk yarıda yapılamayan üçgen paslar,rakip alana oyunu yıkamama bu yarıda başarılı şekilde uygulanmaya başlıyor. Abdülkadir Ömür abilerinin yapamadığını yapıyor. Kayserispor savunmasının önünde iki savunma oyuncusunu ekarte ettikten sonra sol plase ile rakibin gardını indiriyor. Lung bu vuruşa hiçbir müdahale yapamıyor. Abdülkadir bu kez Y.Yazıcı'ın kaleye dikine koşusuna nefis bir pas çıkarıyor. Sol ayak gollerine alıştığımız Yusuf Yazıcı sağ ayağı ile 2.gole imzasını atıyor. Ofsayt kralı Burak bu kez yine ofsayta düşüyor ama 10 dakika ara ile 2 gol atıyor.

Kayserispor Trabzonspor'un bu baskılı oyununa bir türlü çare üretemiyor. Trabzonspor maçı 4-0 galibiyetle bitiriyor. Başkan Muharrem Usta son kez maçı Başkan koltuğunda seyrediyor. Maç sonunda göz yaşlarına engel olamıyor. Güle güle Başkan.Verdiğin emeklere teşekkür ediyorum. Yine de desteklerini yeni yönetimden esirgeme. Bu galibiyet Avrupa için güzel bir adım. Kayserispor'u da alkışlıyorum. Savunmaya çekilip oyunu çirkefleştirmedikleri için.. Bu gün Trabzonspor Başkan'ını seçecek. Ağırlık Ağaoğlu'ndan yana.Çok sıkıntılı ve zor dönemde görev alacak. İşi hiç te kolay değil. Trabzon halkı Ağaoğlu'na gerekli desteği vereceğinden de eminim. Yolun açık olsun sayın Ağaoğlu..