Lige havlu atan Fenerbahçe’nin ilk yarıda belirlediği oyun stratejisiyle bu kadar acınacak bir duruma düşeceğini biri bana dese inanmazdım. 45 dakikanın neredeyse büyük bir bölümünü konuk takım Gustova, Jailson, Isla ve Deniz’den oluşan geri dörtlüsü ile kaleci Altay’la paslaşarak geçirdi. Zaman zaman bu 5’linin yardımına Tolga Ciğerci ve Tolgay Arslan gelerek görevlerini yaptı! Korkak ve ürkek bir oyunu tercih eden Fenerbahçe ‘yi bu halde yakalamışken affetmeyeceksin.

Ne var ki Trabzonsporlu oyuncular Rizespor maçında olduğu gibi ilk yarıda silik bir görüntü ortaya koyarak adeta Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürdü. Burada özellikle Nwakaeme, Ekuban’ın etkili olamayışı, Sosa’nın verimsizliği önemli rol oynadı. Bir tek orta alanda Abdulkadir Parmak Fenerbahçe’nin ataklarını karşılamada duvar görevini yaptı. Kim ne derse desin bana göre sahanın en iyisi Abdulkadir Parmaktı. Her defasında basit oynadı ama ikili mücadelelerde hep ayakta kalan isim oldu.

İlk yarıda hiç kuşkusuz en rahat geçiren iki isim Campi ve Costa oldu. İki oyuncuya nedense fazla iş düşmedi. Çünkü Fenerbahçe kendi yarı sahasında topla haşır neşir olunca Trabzonspor yarı sahasında fazla görünmedi.

İlk yarıda istenilen topları alamayan Sörloth’un Fenerbahçe savunmasının hatasını affetmeyerek cezayı kesmesi maça farklı bir boyut getirdi. Beraberlik için Akyazı’da göbek atacak duruma gelen Fenerbahçe’nin kalesinde gördüğü gol dengesini bozdu. İşte bu durum Trabzonspor için bulunmaz bir nimetti. Fenerbahçe karşısında baskısını iyice arttıran Bordo-Mavililer’de Ekuban belki de oyundan çıkana kadar tek olumlu hareketiyle Novak’a golü attırdı. Üst üste kalesinde gördüğü gollerle abandone olan konuk takım karşısında yine önemli fırsatlar yakalandı ama sonuca bağlamadı.

Maçın son bölümlerinde skoru koruma güdüsüyle hareket eden Bordo-Mavililer Vedat’ın golüne engel olamayınca çok önemli bir avantajdan oldu. Bu golde Campi ve Costa’nın adam paylaşımındaki hatasının bedelini Trabzonspor ödeti.

Sonuçta Bordo-Mavililer sahadan 2-1’lik skorla galip ayrılmayı başardı. 21 Nisan’a kadar çok zaman var. Günü geldiğinde hesap görülür. Bordo-Mavililer ikinci yarıdaki iştahlı futbolunu ortaya koyduğunda hem ligde hemde kupada yüzleri güldürür. Acıların takımı Fenerbahçe’ye de peş vermez.