Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, ilçesini önemli bir projeyi daha kazandırmak üzere.

Beşikdüzü’nün ardından Akçaabat’ta da teleferik projesinin hayata geçirilmesi için ilk adımlar atıldı.

Başkan Türkmen ve ekibi istasyon noktalarını belirledi ve projenin yakında ihalesi yapılacak.

Teleferik, elbette hem ilçenin hem de şehrin turizm cazibesini artıracak.

Belki bazıları eleştirebilirler, ‘ne gerek var teleferik projesine’ diye.

Şehrimizde otelden başka bir şey yapılmıyor. Bu otellerin boş kalmaması ve turistlerin şehirde sürekliğini sağlamak için bu tür projelere ihtiyaç var.

İnsanlar şehrimizin güzelliğini, yeşilliğini havadan görebilme şansını yakalayacaklar.

Bu yüzden körü körüne eleştirmek yerine bu tür önemli projelere destek vermeliyiz.

Sayın Türkmen, teleferik projesini hayata geçirmek için attığı adımla herkese şunu gösterdi ki belediyecilik anlamında hala heyecanını kaybetmemiş.

Şöyle ki bilindiği üzere belediye başkanı olarak Akçaabat’ta beşinci dönemini tamamlıyor.

Rekora doğru koşuyor. Allah sağlık verirse belki de uzun yıllar ilçesine hizmet etmeye devam edecek.

Yalnız bazen Sayın Türkmen ile ilgili haksız eleştiriler yapılıyor.

Neymiş efendim, ‘Başkan Türkmen, heyecanını kaybetmiş, artık bundan sonra ilçeye çok büyük faydalar sağlayamaz’ şeklindeki söylemlere şahit oluyoruz.

Ancak Türkmen’in yaptıklarına baktığımızda eleştirilerin yersiz oluğunu görebiliriz.

Yaptığı çalışmalarla ilçeye hizmet noktasında hiç de heyecanını kaybetmediğini görebiliyoruz. İşte son örneği teleferik projesi. Akçaabat’ta yaptığı muhteşem sahil projesi de diğer ilçelere örnek oluyor. Öyle ki bu çalışma Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından övülmüştü. Ki Sayın Erdoğan önceki yıllarda şehri helikopterle gezerken her ilçeye şehre örnek olan sahil düzenlemesini görmüştü. 

Türkmen aynı zamanda mütevazi kişiliği ile de gönülleri fethediyor.

Ama Türkmen, mütevazi olmasına rağmen rantçılara sıra gelince asla taviz vermiyor.

Kimseye iltimas geçmiyor, önce ilçesinin menfaatlerini düşünüyor. Rantçılara karşı kararlı bir tutum sergiliyor. Asla adam kayırmıyor. İlçenin menfaati söz konusu olunca babasının bile tanımaz Sayın Türkmen.

Yersiz eleştirilerde bulunanlar belki de istediklerini alamadıkları için Başkan Türkmen’e çamur atmaya çalışıyorlar. Ama yanılıyorlar. Halk neyin ne olduğunu iyi görüyor. 

İşte bu yüzden diyoruz ki ilçede hiçbir ranta adı karışmayan ve usulsüzlükler karşısında dimdik ayakta duran bir belediye başkanını eleştirmek yerine takdir etmek gerekir.

Sayın Türkmen, kendi istemediği sürece ‘Yeter artık ben yoruldum’ demediği sürece daha uzun yıllar ilçesine ve şehrine hizmet etmeye devam edecektir.

BÜYÜK HAKSIZLIK!
Ortahisar Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, şehirdeki önemli bir sorunu daha gündeme taşıdı. Çakıroğlu, şehirdeki kaçak konutlara ve apart sorununa dikkat çekerek buralarla ilgili denetimin yapılmadığını söyledi. Çakıroğlu şehrin kanayan yarası haline gelenok önemli bir sorunu dile getirdi.

Çakıroğlu’nun bu tespiti aslında bilinen bir gerçekti; yeni bir durum değil.

Birkaç yıl önce bazı STK’lar tarafından bu tür sorunlara dikkat çekilmiş, turistlerin bu apartlarda kaçak olarak kaldığı dillendirilmişti.

Ama maalesef bu söylemler hem lafta kalarak gerekli caydırıcı adımlar bir türlü atılamamıştı. Veya atılsa bile süreklilik sağlanamamıştı.

Şimdi gelinen noktada iş daha da büyümeden şehrimizin dinamiklere bu adaletsizliğe acilen dur demeli.

Dur denilsin ki vergisini devlete düzenli ödeyenlere haksızlık yapılmasın. Adam hem vergi ödeyecek hem de kaçak olarak evlerini turistlere kiralayanlar yüzünden müşteri kaybına uğrayacak. Çok büyük haksızlık.

Şehirdeki kaçak işletmelerin yıkımlarıyla işe başlayan şehrimizin yetkililerinin bu konuda da gerekli adımları en kısa sürede atacağına eminim.