Boks federasyonu başkanı, eskiden devlet memurlarının atandığı gibi atanırdı. Birkaç yıl önce yasa da değişiklik yapılarak bütün federasyonlar olduğu gibi boks federasyonu da, Türkiye genelinde spor kulüplerince verilen oylarla, yani seçimle yapılmaktadır.

İlk etapta, boks federasyonu başkanlığı seçimle seçilmesi demokratik kurallara uygun görünüyorsa da, başkan adayları bunu da türlü entrikalar yaparak tabi mecrasından çıkarmıştır.

Federasyon başkanı olacak kişiler, hemen hemen bütün illerdeki ferdi kulüp antrenörlerine kendilerine oy vermeleri için meşru, gayrimeşru organize edip onlara bugün olduğu gibi, yeterli olsunlar yada olmasınlar olmayacak vaatler vererek yani normalde asla giremeyecekleri milli takımlara alınmalarına söz verilmekte.

Enteresandır, antrenörler bilsinler bilmesinler bu önemli görevin başına yetkili yapılmaktadırlar. Bir defa, milli takımda antrenör ve sorumlu olacak kişiler, psikoloji, spor sosyolojisi, pedagojik formasyonu ve eğitim durumlarına bakılmaksızın görevlendirilmektedirler. Bu görevi hak etmeyen kişilere oy alma babından bir pay olarak verilmektedir. Liyakata asla bakılmamaktadır. Bunun sonucu da uluslararası maçlarda yerlere sürülmekteyiz.

İkinci ve daha vahimi bütün bu yanıltmalarla seçilen başkan seçilir seçilmez bakıldığında yasaya uygun hemen federasyon kurullarını formalite oluşturup onlar incelendiğinde görülecek ki, kendilerine hiç bir görev verilmemektedir.

Mevcut federasyona baktığımızda bu kurullar kağıt üzerinde var, ama başkan kendine şoförlük yapan kişiye, hiç resmi bir sıfat olmamasına rağmen federasyonu onunla idare etmektedir. Tabi ona idare deniliyorsa. Oysa boks federasyonu genel sekreteri birinci derecede kadrosuna sahip olmasına rağmen, şoförle federasyonun idare edilmesi acaba neden? Sayın spor bakanına duyurulur.

Sakın şoför kardeşimizi küçük gördüğümü sanmayın asla, oda bir aile reisidir. Federasyonu yönetecek ne eğitime sahip ne de bilgiye. Benim itirazım bu noktada. İllerdeki antrenörler bu şoför kardeşimizle diyaloğu yüksek tuttuğu müddetçe yeterli olsun olasın milli takımlarda görev alabilmektedirler.