MHP Trabzon eski milletvekili ve Bayındırlık Bakanlığı görevini yapan Koray Aydın’ın MHP’den istifa ederek Meral Akşener ile birlikte yeni parti için çalışacağını açıklaması MHP Trabzon Teşkilatında da geniş yankı uyandırdı.

Genel Başkanlığa adaylığını da açıklayan Aydın’ın çok sevdiği partisinden istifa etmesi Trabzon’da ülkücü camiada kulisleri de hareketlendirdi.

Trabzon’da ülkücü camiaya gönül verenler, Koray Aydın’ın MHP’den koparak Akşener ile birlikte hareket etmesine bir hayli içerlemiş durumda.

Bazı partililer Koray Aydın’ın istifa etmesinin şık olmadığını açıkça dile getiriyorlar.

Partililer kendi aralarında yaptıkları sohbetlerde “Eğer Koray Aydın, MHP Trabzon’dan milletvekili seçilebilseydi yine partisinden istifa eder miydi? Ayrıca Sayın Aydın ve ekibi, kendi ilinde seçimi kaybederek MHP’nin başarısızlığında da önemli rol oynamıştır. Sayın Aydın şimdi ise partisini ve davasını terk ediyor” diyerek sitemlerini dile getiriyorlar.  

Ülkücü camiada görüştüğümüz isimler, bunu sıkça dillendiriyorlar.

Anlaşılan o ki Aydın’ın istifası Trabzon’da tabandaki ülkücü camiayı derinden sarsmış durumda.

Ancak Aydın’ın yeni parti kurma çalışmalarını destekleyen sayısı da bir hayli fazla.

Öyle ki partinin önde gelen isimleri de tek tek MHP’den ayrılarak Meral Akşener’in ve Koray Aydın’ın yeni kuracakları partiye açıkça destek olduklarını açıklıyorlar.

Bu isimlerin başında Ali Sağır, Yavuz Aydın, Hüseyin Örs, Şükrü Kuleyin, Burhan Bekar, Abdülbaki Malkoçoğlu, Osman Salih Dilaveroğlu ve görevden alınan birçok ilçe başkanı geliyor.

Hüseyin Kıran daha önce Akşener’e destek verdiğini açıklamıştı. Bu isimlere yeni kişilerin katılacağı da gelen bilgiler arasında.

Her ne kadar Koray Aydın’ın MHP’den istifası Trabzon’da ülkücü camiada eleştirilse de kendisine azımsanmayacak sayıda bir desteğin geleceği de gelen bilgiler arasında.

Bu arada ülkücü camianın sevilen isimlerinden Hüseyin Örs’ün de MHP’den ayrılarak yeni partinin saflarına katılması da sürpriz gelişme oldu.

Eskiden Doğru Yol Partisi’nin savunucularından olan Örs’ün MHP’nin saflarına katılmıştı.

Trabzon’da vatandaşların da çok sevdiği Örs’ten MHP Trabzon’da oyları artırma noktasında beklenti oldukça yüksekti.

AK Parti’nin saflarına katılmak için davet aldığı iddia edilen Örs, partisinden kopmamış MHP’de yoluna devam edeceğini her zaman dile getirmişti.

Örs, şuanda Akşener’in yeni partisine katıldığını açıklamasa da MHP’nin kurucularından Ali Sağır Örs’ün de Akşener’i desteklediğini ifade ediyor.

Bu arada partinin önemli isimlerinden MHP Trabzon eski il başkanı ve üst kurul delegesi Muammer Demeli, MHP’den istifa etmeyeceğini belirterek “MHP’de doğdum, MHP’de ölürüm” şeklinde açıklama yaparak partide kalması ülkücü camianın bir kez daha gönlünü fethetti.

Oysaki Sayın Demeli, Koray Aydın ve Ali Sağır ile yıllarca omuz omuza davasına hizmet etmişti.

Genel kanı Demeli’nin Aydın ile birlikte hareket etmesi yönündeydi. Ancak Demeli, herkesi ters köşe yaparak partisinde kalmaya karar verdi.

Anlayacağınız Demeli, gemisini terk etmedi. Ancak küçük de olsa bazı iddialar var. Demeli’nin ilerleyen zamanlar içerisinde Aydın’ın ve Akşener’in partisine katılacağı bunlar çok düşük iddialar. Sayın Demeli’nin bugüne kadar vermiş olduğu kararlardan döndüğü de görülmemiştir.

Bakalım ilerleyen günlerde MHP Trabzon’da Akşener’e daha kimler destek verecek. Koray Aydın’ın istifasının Trabzon’da yansımaları bu şekilde olurken MHP Trabzon İl Başkanlığı şimdilik sessizliğini koruyor.