Balon, siyasetin en elzem malzemesidir. Çoğumuz balonu çocuk oyuncağı bilsek de aslında balon koca koca devletlerin, onların başkanlarının oyuncağıdır.

Balon, şişirilip hoplatmaya zıplatmaya yarayan gayet esnek aynı zaman da kolayca patlamaya namzet bir oyuncaktır. Bir kereseinde ben de çocukken oğluma bir balom aldım. Şimdi üniversiteyi bitiren oğlum o zaman balonla öylesine hevesle oynamaya başladı ki bir türlü onu balondan ayıramadım. Kırılan birkaç süs eşyası falan derken balon aldığıma pişman oldum. Balon da bir türlü patlamak bilmeyince hemen balon siyasetine başvurmam gerektiğine karar verdim. Balonu şişikken daha iyi oynayabilmesi için biraz daha şişirmenin gerekliliğine oğlanı ikna eder etmez verdim nefesi, verdim nefesi "güm" diye bir sesle bitti serüven. Biraz ağlama falan derken başka balon alma yalanlarıyla atlattık vartayı.

Şimdi gelelim bugünün dünyasındaki balon siyasetine. Ve balon devletlere...

Amerika bir balon devletidir. Onun kadar balonlarla oynayan bir başka devletin dünya üstünde varit olmamasıdır. Gerçekten şeytani bir nefesi olan bu devlet, gün gelir insan nefesiyle gün gelir emme basma tulumba pompalarla gün gelir kompresörlerle şişirir balonlarını.

Mesela yakın çağlarda USA'nın ilk balonu El-Kaide terör örgütüydü. 11 Eylül tarifeli saldırısıyla bu balon örgüte, biraz daha üflendi ve lideri Usame bin Ladin'le beraber patladı gitti. Yine şeytanî nefesle DAEŞ şişirildi, sonra biraz daha üflenip örgüt lideri Bağdadî ile beraber patlatılıp yok edildi.

Hele FETÖ balonu yıllarca oynanan bir balondu. Dünyanın dör bir yanını bu balonla süslediler. Türkiye içinde bu balona helyum gazi üflendi, lideri de zaten bir üfürükçü, madrabaz, şizofreni olan bu örgütle seçimle gelen silahla yok edilmek istendi. Bu kez de balon patladı ama balonu patlatan şişiren nefes değil zararını idrak eden millet eli oldu. ABD "Benim balonumu ben değil de başka bir güç nasıl patlattı" diye çatlasa da para etmedi.

Onların ekonomi balonları, silah baronları, din kantonları gibi dizi dizi şeytan nefesleri var. Hele dünya akleder de "Dolar" balonunu sahibinden önce patlatabilirlerse seyredin gümbürtüyü.

Son Kudüs kararı da bir balon. Armagedon savaşlarına yol olan bir balon. Şeytan'la hasbihal olanın karşısına bir gün kendi şişirdiği balon patlayabilir. Bumerang silahı batı silahı. Kendi icatlarıyla yok olmaları yakındır. Allah dilerse "Belki yarın belki yarından da yakın"dır bu akıbet.