Ortahisar Belediye Meclisi önceki gün 2018 Faaliyet Raporu’nu görüşmek üzere toplandı ve raporun kabul edilmesiyle, belediye geçer not aldı. Belediye geçer not aldı almasına ama birçok birim amiri ve komisyon başkanının sınıfta kaldığını gözlemledik.

Öyle ki, Ortahisar Belediyesi birim amirlerinin ve komisyon başkanlarının birçoğunun, 2018 Faaliyet Raporu irdelenirken muhalefet sıralarından kendilerine yöneltilen sorulara cevap vermekte yetersiz kaldığına şahit olduk.

Bundan da öte bazı birim amiri ve komisyon başkanının toplantıyı pür dikkat takip etmesi gerekirken salonda sadece fiziken bulunduklarına da şahitlik ettik; cevaplamaları gereken soruları dinlemedikleri için anlamadıklarını dahi gördük.

Hal böyle olunca olayı toparlamak da Başkan Ahmet Metin Genç’e kaldı.

Hemen her birimin yetki ve etki alanını iyi bilen Başkan Genç, birim amirlerinin ve komisyon başkanlarının yetersiz kaldığı noktalara pansuman müdahale ederek ekibini kurtaran tarafta yer aldı.

***

Daha önce de altını çizdik, çizmeye de devam edeceğiz. Başkan Genç, Ortahisar Belediyesi’nin başarı çıtasını yükseltmek istiyorsa çalışma arkadaşlarına ivedilikle neşter vurmalıdır. Eğer bu gerçekle yüzleşmemekte ısrarcı olup aynı isimlerle yola devam ederse sonuç fiyaskodan öteye geçmez.

***

Salonda Başkan Genç’in birim amirleri ve komisyon başkanları değildi tabi ki sadece sınıfta kalan. MHP sıralarında oturan ve Belediye Meclis’ine girebilmek adına bin bir kulis yapan isimlerin suskunluğu da, ‘Bu mudur Meclis Üyeliği?’ sorusunu aklımıza getirdi.

Demek ki MHP’nin meclis üyeleri bu dönem sadece koltuk işgal edecek; el kaldırıp indirecek.

***

MHP’li isimler sessizliğe büründü ama Belediye Meclisi’nin tecrübeli isimleri Turgay Şahin, Davut Çakıroğlu ve Derviş Köz yine kendilerini göstermeyi ihmal etmedi.

Faaliyet Raporu’nu en çok irdeleyen bu üç isim oldu.

CHP ve İYİ Parti’nin Belediye Meclisi için makul bir tercih yaptığını da ispat ettiler.

***

Demem o ki; CHP ve İYİ Parti’nin muhalefeti karşısında AK Parti ile MHP sessizliğe gömüldü, birçok birim amiri ve komisyon başkanı sınıfta kaldı ama onları da başkanları kurtardı.

Başkan Genç de olmasa durum ne olurdu acaba...