24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı günü dolayısıyla Trabzon yerel basını ile bir araya gelen Murat Zorluoğlu, ‘Trabzon zor bir şehir’ demiş.

Haksız da değil aslında.

Bu şehir zor bir şehirdir.

Bu şehir hazırlıksız Büyükşehir yapılmıştır. Hiçbir altyapısı olmadan yedi belde belediyesinin kapatılması yetmemiş gibi il özel idareleri kapatılarak çalışan tecrübeli elemanların (dozer ve greyder operatörleri ve şoförlerin bir kısmı) Büyükşehir’e, bir kısmı ilçe belediyelerine devredilmiş, iş makineleri ise ekonomik ömürlerini doldurdukları gerekçesiyle hurdaya verilmiştir.

Sırf yeniden kadrolaşmak için çalışan elemanlar torba kadro ile hastanelere, postanelere, çeşitli kurumlara çaycı ve çöpçü olarak gönderilirken yerlerine binlerce eleman alınmış ve kadrolar şişirilmiştir.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi’nde çalışan eleman sayısı 5000’in üzerindedir (buna İŞKUR elemanları dahil değildir). En büyük geliri su, sebze hali, ruhsat harcı ve tabela paralarıdır.

Gelirleri giderinin çok çok üstündedir. Hizmet yapacak olan belediyelerimizin borç batağına her gün daha da battıkları aşikardır. Bu millete ait gayrimenkuller ise sata sata bitirilmiştir. Başkan Zorluoğlu’nun bu şehir kolay bir şehir demesi mümkün değildir.

Üç yeni atama yaptı diye üç aylık başkanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şikayet edilerek Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin huzuruna İl Başkanı ve Milletvekilleriyle birlikte davet edilmesi ise etik değildir.

AK Parti’nin bu ilde aldığı en yüksek oy oranı olan %64.61 oyla göreve seçilerek gelen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun kendi ekibini kurması en tabii hakkıdır.

Sonuçta bu millete, genel merkeze ve genel başkana hesabı verecek olan kendisidir. Bize düşen şimdilik destek olmaktır!