Sokakta herkes iki Belediye Başkanının aralarındaki soğuk savaşı konuşuyopr…

Biri Anakent Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu, diğeri ise Anakent’in; 300 bin nüfusu ile en büyük ilçesi Ortahisar’ın Belediye Başkanı A. Metin Genç..

İkisi de İktidar Partisinden azımsanmayacak bir oy desteğiyle seçilen Belediye Başkanları..

Kulağımıza her geleni yazan çizenlerden değiliz ancak, iktidarın desteğini arkasına alarak bu tür görevlere talip olanların hizmeti aksatmalarını ne biz, ne de oy veren vatandaşlar hiçbir şekilde onaylamaz.

Hizmet alanları yasalarla belirlenen her iki Belediye’nin birbirlerine takoz koymaları veya koyma girişimleri Trabzon’da günlük muhabbetlerin ilk sırasını meşgul etmeye devam ediyor.

Hizmet alanları içiçe olan bir kentte böylesine soğuk savaşa girişenlerin vatandaşın hizmetini ne kadar aksattıklarını görmemeleri mümkün değil.

Özellikle son günlerde çöp konteynrlerinin yer altına alınıp alınmaması konusunda birbirlerini satır aralarında veya basın önünde üstü kapalı suçlamaları hiç de yakışık alan bir durum değil.

El ele verip Trabzon’un öncelikli ve acil çözüm bekleyen sorunlarını çözüme kavuşturma yerine birbirlerine suçlama getirmeleri ve bir araya geldiklerinde hiçbir şey yokmuş gibi davranmaları aklımıza kayıkçı kavgalarını getiriyor.

Ancak, öyle olmadığını da biliyoruz..

Yerel seçimler yaklaştıkça aranın daha da açılacağını biliyoruz. Saflar netleşmeye başlayınca daha net şekilde göreceğiz.

Bakana yaklaşıp yer kapmaya çalışanlarla, bakanın karşısında olup farklı alanlarda seçim çalışmaları yapanların listelerde yer alıp almayacaklarını, kimlerin taca gideceğini, kimin daha güçlü olduğunu zaman içinde göreceğiz.