Boks Federasyonu Başkanlığı yapan sayın Eyüp Gözgeç istifa ettiğini sosyal medyadan öğrenmiş bulunuyoruz. Eğer istifa ettiyse geç bile kalmıştır. Çünkü bu zat federasyon başkanı oldu olalı federasyonu bir türlü liyakat üzerinden idare etmedi. Bunu sadece ben söylemiyorum. İllerde çalışan antrenörlerin kahır ekserisi bu görüşe sahip.

Sayın Başkan yanında çalışan şoförü ile federasyonu idare ede geldi. Tabii buna idare denilirse. Bu şoför arkadaşın geçmişine bakıldığında bir boks mazisi bulunmamaktadır. Buna rağmen federasyonun en önemli görevlerinden olan milli takımların oluşumunu yani antrenör görevlendirilmeleri ve bütün antrenörlerin işlerini kendisi yürütmektedir.

Sayın Başkan bunla kalmayıp bu şoförünü emekli yapıp tazminatını almasını sağlayıp, boks federasyonunda hatırı sayılır bir ücretle koordinasyonu altında sözleşmesi yapılarak federasyonun bünyesine alınmıştır. Güvenli kişilerden aldığımız haberlere göre bu vatandaş başkanın kara kutusu durumundadır.

Ben deniz, 45 sene boksun içinde olan birisi olarak, bunun 25 senesi Türk Milli Takımlarında görev yapan bir kişi olarak böyle skandal durumla karşılaşmadım. Yukarıda belirttiğim gibi Türkiye çapındaki antrenörlerin iddiasına bakıldığında bu şoför beye biat eden antrenörler, yeterli olsun olmasınlar onları milli takımlara çağırıp görev vermekte ve sonucunda da milli takımların yurt dışındaki gidişinde yerlere sürülmekten kurtulamamaktadır. Federasyonun yaptığı bir önemli hata da şu; boksun geleceğini ileriye doğru taşıyacak antrenörleri yetiştirecek kişilere bakıyorsunuz, hiçbirinin kurs öğretmenliğini yapacak ne kapasitesi ne bilgisi ne de antrenörlük kademesi yetiyor. Bu kurs veren kişilere bakıldığında boksun geleceği değil oy alma kaygısıdır.

Ben, milli takımlarda çalıştığım yıllarda bir Allah'ın kulu federasyon yetkilisi Yusuf Teke'ye torpil yaptım ve neticesinde görev verdi diyemez. Biz milli takımlarda ve antrenör kurslarında bir sistem oturtmuştuk. O da liyakattir. Dünya da böyle değil mi?

Bir defa kurs veren kişilere bakıldığında, ne pedagojik formasyon, ne fizyolojik bilgi ne psikolojik ve ne de sosyolojik ve de bilimsellikten yoksun oldukları görülmektedir. Bu şekilde devam ettikçe Türk boksu tarihe gömülecektir.