İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın dün Trabzon’da konuştu. Aydın diyor ki; “Türkiye’nin şuanda yaşadığı sürecin adı borç krizidir. Türkiye artık 470 milyar dolara varan borcunu çeviremez, döndüremez hale gelmiştir.”

İktidar temsilcileri ülkede yaşanan ekonomik sıkıntının büyütülmemesini, olayın kriz olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirtseler de Aydın’ın bu söylemlerini dikkate alıp gerekeni de buna göre yapmak gerek.

Aydın, sadece ülkenin ekonomik krizini değerlendirmedi.

Trabzonspor’un içinde bulunduğu çıkmaz ile ilgili de dört Trabzonlu bakanı yardıma çağırıp, “Deve dişi gibi bakanlıklarda oturuyorlar. Trabzonspor batarsa, onlar sorumlu olacak” dedi.

Haksız da değil Aydın.

Trabzonspor batarsa, bu batışta dört bakanın sorumluluğu çok ama çok büyük olacak.

O yüzden bakanlar göreve!

***

ŞİFREYİ ÇÖZECEK
2015 yılına kadar her 15 Ağustos’ta Sümela’da ayin yöneten Fener Rum Patriği Bartholomeos yıllardır Trabzon’a gelmiyordu.

Açıklandı ki, Bartholomeos 14 Ekim’de yeniden Trabzon’a geliyormuş. Fener Rum Patriği, Sümela’ya çıkıp restorasyon çalışmalarını da yerinde inceleyecekmiş.

Görünen o ki yıllardır açılamayan ve neden açılamadığı sır gibi saklanan Sümela’daki şifreyi Bartholomeos çözecek.

***

SADECE DESTEK
Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda müdürlük koltuğuna oturan Elvan Saliha Karahasan’la tanışıp şehir için düşündüklerini konuştuk.

Şehre olan, boynunun borcunu ödemek için göreve soyunduğunu belirtiyor yeni müdür. Bu yüzden 24 yılın ardından doğduğu, büyüdüğü Trabzon’a hizmet için yeniden döndüğünü dile getiriyor.

Karahasan, göreve başlayalı bir hafta olmasına rağmen, yeni tiyatro binasını bir yıl gibi kısa sürede şehirle buluşturmak için kolları erkenden sıvamış. Ayrıca şehirle bütünleşen Uluslararası Tiyatro Festivali’ni bu yıl 20. Yıl münasebeti ile daha da görkemli şekilde gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Karahasan, ayrıca ülkede ses getirecek farklı bir festivalle de Trabzon’u buluşturmayı planlıyor. Bunlar sadece Karahasan’ın düşündüklerinin birkaçı.

Zamanla diğer projelerini de şehirle buluşturup sanata ve Trabzon’a katkı sunmanın amacında Karahasan.

Yeter ki desteklensin.

Çok şey istemiyor yeni müdür, sadece destek istiyor.