BU AKIMA HERKES KATILMALI

Ordu’nun Altınordu ilçesinde meydana gelen olayda, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi balerin Ceren Özdemir antrenman sonrası geldiği evinin önünde kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradı.

Aklı dengesi yerinde olmayan, kısaca “manyak” diyeceğimiz bir şahıs hapishaneden kaçıyor ve yaşadığı şehrin sokaklarında rahatça gezebiliyor. Hani, Ordu çok büyük yer desem bulunmayabilir ama öyle de değil.

Olaydan sonra adamın kamera kayıtlarında da gördüğümüz gibi cani, sokakta senden benden daha rahat gezebilmiş. Ama bunun cevabı bile verilmiş değil.

Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde kılık kıyafet özgürlüğü vardır ve kimse kimseyi kıyafetinden dolayı yargılayamaz.

Cinayetin ardından bazı art niyetli kişiler öldürülen canımız Ceren’in yaşantısından, giyiminden, işinden dolayı eleştirme cüretini gösterdi.

Bu da insanlığımızın ne kadar kaybolduğunun göstergesi olsa gerek.

Vahşetin yaşandığı Ordu’da bulunan @fincancafe’nin başlatmış olduğu anlamlı akıma ilk destek Trabzon’dan Nevre Cafe Restaurant ve Chef Edward’s’tan geldi: “Nerede olursanız olun, rahatsız edildiğinizi takip edildiğinizi hissettiğiniz veya fark ettiğiniz an sorgusuz sualsiz buraya koşun. Gerisini birlikte hallederiz. Gerekirse polise, gerekirse evinize kadar sizi ulaştırmayı taahhüt ediyoruz. Hepimiz kötü değiliz. Çürüklerden birlikte kurtulacağız.”

İşte bu mesajın yaygınlaşması halinde bu tip canilerin alanları daralacak, vahşet yapamayacaklar. Haydi Türkiye bu akıma destek ver, vahşet son bulsun.

***

HEKİMOĞLU’NA GEÇMİŞ OLSUN

Trabzon'u yetiştirdiği değerli iş adamlarından Celil Hekimoğu ayağını kırdı.

Son günlerde bölge sporuna yaptığı katlılardan ötürü gündemde olan Celil Hekimoğlu’na nazar değdi.

Ayağı kırılan Hekimoğlu’na geçmiş olsun.