İlk 45 dakika sahada hem orta alanda hem defansta hem de forvette direnen rakibini hataya zorlayan takım görüntüsünden hayli uzakta olan Trabzonspor, beklentilerin çok uzağındaydı.

Rakip Rizespor, oyuna kendi oyun kurgusu içerisinde hakim olduğu anlarda Trabzonspor’dan daha fazla pozisyon üreten ve daha iyi organize ataklarla Bordo-Mavililer’e hayli zor anlar yaşattı. Akabinde de golü bularak oyunu forse etme anlamında büyük bir avantaj sağladı.

Yani ilk yarıda Rizespor oynadı Trabzonspor baktı.

İkinci yarıda Trabzonspor’un ilk yarıya nazaran biraz daha canlı biraz daha istekli oyununu gözlemlerken sahneye usta ayaklar damgasını vurdu. Sırasıyla Costa, Ekuban, Sosa, Nwakaeme ve Ndiaye’nin golleriyle Trabzonspor farka gitti.

Maçın tümüne bakıldığında oyuna katkı anlamında Obi Mikel, bu maçtaki görünümüyle daha ileride ihtiyacımız olan futbolcular arasında yer alacaktır. Bu tür maçlar stresi yüksek maçlardır. Çünkü rakip son üç maçını kaybetmiş. Sen ise şampiyonluk yolunda yara almak istemiyorsun…

Sonuç olarak Trabzonspor dün akşam iyi oynamasa da sonuca gitmesini bildi. Bordo- Mavililer’i bekleyen en büyük imtihan ise Salı günü Fenerbahçe ile oynayacak olduğu kupa maçıdır.