Türkiye liglerinde oynanan maçlar arasında en önemli maça sahne olan Bahçecikspor ile Iğdır Arasspor, dün Yavuz Selim’de kıran kırana bir karşılaşmaya çıktılar. Trabzon takımlarını yakından ilgilendiren maçta Bahçecikspor, oynaması gerektiği gibi mücadeleye başladı ve ilk 20 dakika topu ayağında tutmayı başardı. Rakibin etkili kanat oyuncularını iyi tutan Kırmızı-Yeşillilerin defans hattı bugün puan alınmasında en önemli pay sahibi oldu.

İkinci yarıda temposunu biraz daha arttıran Bahçecik, rakip kalesinde bir ok fırsat yakalasa da galibiyet için gereken golü ağlara gönderemedi. İlerleyen dakikalarda Iğdır Aras’ın iyice risk almasını pozitif yöne değerlendirmek amaçlı yaptığı değişikliklerle Orhan Hoca bana göre tam not aldı. Zaman zaman oyun gerilse de Bahçecik oyuncuları gereken sakinliği gösterdi. Maçın hakemine gelirsek eğer bana göre başarılı bir maç yönetti. Son dakikada Iğdır Aras’lı oyuncuların el pozisyonuna itirazları tartışılır ancak 90 dakika boyunca verdiği kararlarla hakem triosu takdir topladı. Ancak maç sonunda Iğdır Aras’lı oyuncuların hakeme büyük tepki göstermesi şaşırtıcı oldu. Çünkü 90 dakika boyunca etkisiz bir oyun oynayan rakip takım bence suçu ilk kendilerinde bulmaları lazımdı.

Maçı özetlersek eğer ligde kalma adına iyi mücadele sergileyen Bahçecikspor aldığı bu puanla hem kendisini ligde tutmayı başardı hem de lig ikincisi Arsin’i belki de şampiyon yapacak puanı Iğdır Aras’tan almış oldu. Yavuz Selim’i hıncahınç dolduran Bahçecikspor’dan tutun Arsinspor taraftarına kadar kısacası tüm Trabzon taraftarları Kırmızı-Yeşillilere büyük destek verdiler. Gergin anlarını tavsif etmediğimiz haricinde 90 dakika boyunca hiç susmadılar ve Bahçecikspor’un puan kazanmasında taraftarların da önemi büyüktü. Şimdi geriye haftaya Arsinspor-Artvin Hopaspor maçı kaldı. Sarı-Siyahlılar’ın kazanması durumunda şampiyon olacaklar. Bahçecikspor’u tebrik eder son hafta da oynayacak tüm Trabzon takımlarımıza başarılar diliyorum.