O kadar kırılgan takımız ki takıma etki eden yönünü mü değiştiren dışarıdaki etkenleri mi hesap edeceğiz. İçeri de olan dalgalanmayı da biliyoruz.

Trabzonspor, kalıplaşmış kurallara bağlı olan bir takım değilken hata hatadır, bir Burak Yılmaz olayı yaşanır, yaptığı doğru mudur? Yanlıştır. Yönetim cezasını keser, isterse de kadro dışı bırakır veya bırakmaz. Ünal hoca kadroya almazsa demek oluyor ki hepten sistemin dışına itilmiştir.

Nedenleri tabii ki tartışılır. Ama bilinmelidir ki Trabzonspor’un sonsuza dek yanında olacak, bu işi iyi bilecek yöneticileri yoktur. Trabzonspor’un sürekli kalıcı rakipleri de yoktur.

İşte Malatya maçı.

Her şey ortada. Trabzonspor’un sonsuza dek çıkarları mevzu bahistir ki bunu anlayacak bilgili, donanımlı yöneticiler şuan yoktur.

Süreçler her takımın git gellerini takip ederken, Trabzonspor ağır borç yükü altında farklı grafiklerle spor kamuoyu önündeyken, Malatyaspor maçı başladığın andan itibaren bu kadro farklı yönetilebilir, farklı maçlarla inanın ki zirve yarışı yapabilirdi.

İlk devre sağ tarafı iyi kullanan Trabzonspor’un sol kanadı felç olsa da oyunda dengeyi sağlayan, hücum varyasyonuyla birlikte bir çok gol pozisyonuna yanaşan takımda olsa Trabzonspor’un golü bulacak pozisyonları bırakın huzursuzluğu sahaya yayılan bir takım görünümündeydi.

Bu maç ne şekille sonuçlanırsa sonuçlansın maç bitimi sorgulanacak olan tek isim Ünal hocadır. Dedik ve golü yedik. Hemen ikinci golü yedik. İşte kırılganlığımız.

Bundan sonrası tufandır ki çorap söküğü gibi arkasından gelecek olumsuzlukları hangi yönetim karşılayacak, takımı da fabrika ayarlarına hangi yönetici kavuşturacaktır. Bu bir muammadır.

İlk yarı sonucunda anladım ki Ünal hoca hayal görüyor. Oysa rüya gören Trabzonspor taraftarları ondan daha iyidirler. Çünkü rüya gören taraftarlar ne gördüklerini bilirler. Lakin hayal gören bir hoca bence ne gördüğünün farkında değildir.

Her takım layık olduğu yönetimle yönetilir mantığına inanırsak Trabzonspor için tatsız çorbaya tuz, akılsız kafaya söz kar etmiyor ki bu kaderi yenemedik. Ama hepimiz de bu kaderin bir parçası olduk ve kuzuların sessizliği 3-0. Bundan sonra tufan derken, tebrikler Ünal hocam. Bu maç dönmez dönmesine de senden sonra hangi yönetici görevini terk eder, 5-0’ın hesabı nasıl verilir, kim toparlar, kim gerçek iradeyi ortaya koyar, vallahi bende bilmiyorum.

Trabzonspor’da hocalık, Trabzonspor’da yöneticilik bu kadar ucuz olmamalı. Her maç başka bir takım tertibi, her maç başka bir oyun anlayışı içerisinde elimizdeki kadroyu olumlu bir şekilde kullanamadıktan sonra söylenecek tek bir söz vardır, o da elveda Tatya...