Çay, dünyanın pek çok bölgesinde kültürel değere sahip bir içecek. Tarihi oldukça eskilere dayanan çayın dünyaya Çin üzerinden yayıldığı biliniyor. Çay çalısı olarak bilinen Camellia sinensis bitkisinden elde edilen çay, çalının yapraklarının fermantasyonu, ısıtılması, kurutulması ve bazen de diğer meyve veya bitkilerle karıştırılması sonucu hazırlanabiliyor. Geçmişten günümüze gelerek dünyanın en sevilen ve en sık tüketilen içeceklerinin başında yer alan bu özel içecek, bugün çeşitliliğiyle de neredeyse her damak zevkine hitap ediyor. Başta Çin olmak üzere, Hindistan, Sri Lanka, Türkiye, Kenya, Endonezya, Malavi ve Vietnam dünyanın en önemli çay üretici ülkeleri. Türkiye’de çay bitkisi, sadece Gürcistan sınırından başlayan ve Fatsa’ya kadar uzanan alan içerisinde yetiştirilebiliyor ve daha çok Doğu Karadeniz bölgesinden toplanıyor. Çay farklı işlemlerden geçerek siyah, yeşil ve beyaz çay olarak çeşitleniyor. Türkiye’de ise en çok siyah çay tüketiliyor. Çay tutkunları dünyanın pek çok bölgesinde 15 Aralık’ı Uluslararası Çay Günü olarak kutluyor. Biz de bugüne özel çay keyfinizi artıracak içerikler ve öneriler hazırladık. Çay, üretiminden tüketimine kadar kültürler arasında önemli farklılıklar gösteriyor. Türkiye’de de geleneksel bir değere sahip olan çayın en önemli süreci demlenmesiyle başlıyor. Dolayısıyla çelik, porselen ve emaye gibi malzemelerle üretilen demlikler geleneksel çay demleme yöntemlerinden vazgeçemeyenlerin ilk tercihi oluyor.