CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı’nın kongresi çekişmeli bir yarış ile sonuçlandı. Ömer Hacısalihoğlu ile Celal Akaç’ın yarıştığı kongrenin ardından birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Kongrede Hacısalihoğlu, 50 oy farkla Akaç’a üstünlük sağlayarak CHP Ortahisar’ın yeni Başkanı oldu.

Kongrede partililer, gençlerin ve kadın kollarının büyük bir çoğunluğunun Hacısalihoğlu’nu desteklediği iddia ediliyor.

Bu arada önemli bir ayrıntı daha var; o da CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen’in kardeşinin ve korumasının Celal Akaç’ın listesinde olduğu bilgisine ulaşıldı.

Sayın Pekşen kongrede taraf olmayacağını her defasında açıklamıştı.

Ortahisar ilçe kongresinden yola çıkarak 7 Ocak’ta yapılacak olan il kongresi için bazı tahminler yapmak hiç de zor değil.

Şöyle ki bilindiği üzere CHP Ortahisar’ın çiçeği burnunda Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’nu eski il başkanı Yavuz Karan ve ekibi destekliyordu.

Sayın Celal Akaç ise CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’ün desteklediği aday idi.

Yani Ortahisar kongresi il kongresine de bir anlamda ışık tutacak.

Ortahisar’da ve bazı ilçelerde Karan’a yakın listeler kazandığı için Karan’ın ve ekibinin il kongresinde eli kuvvetlenmiş oldu. Kongrelerdeki sonuçlar İl Başkanı Güngör’ün elini zayıflatmış olabilir.

Şimdi Şalpazarı, Arsin, Düzköy, Araklı, Köprübaşı, Sürmene, Tonya, Maçka ve Akçaabat ilçe kongreleri yapılacak.

Yapılacak olan ilçe kongreleri arasında Akçaabat’a ayrı bir parantez açmak isterim.

Akçaabat’ta delege seçimlerinde Karan’a yakın isimler ipi göğüslemişti.

Delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından CHP Akçaabat’ta bir önceki ilçe başkanı Mustafa Nadir, adaylığını açıklayarak mevcut Başkan Musa Hacıoğlu’nun karşısına çıkacak.

Bu arada şunu da belirtmek fayda var, Akçaabat’ta birçok delege imza toplayarak Nadir’e ilçe başkanlığına yeniden aday olması gerektiği yönünde baskı yaptığı ileri sürülüyor.

Akçaabat’ta da Nadir’in seçimi kazanması halinde Karan’ın eli daha da güçlenecek.

Bilindiği üzere Nadir de Karan’a yakın isimlerden.

Şimdi tüm bunları birleştirdiğimiz zaman il kongresinde İl Başkanı Güngör’ün nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu oldu.

Bilindiği üzere Sayın Güngör, bugüne kadar yaptığı açıklamalarda adaylık konusunda net bir fikir beyan etmemişti.

Muhtemelen ilçe kongrelerinin tamamlanmasını bekledi.

Şimdi Ortahisar’da Karan’a yakın olan Hacısalihoğlu’nun seçimi kazanmasının ardından Güngör’ün il kongresinde aday olup olmayacağı parti içerisinde tartışılıyor.

Bazı partililer Güngör’ün aday olmayacağını söylese de elbette son kararı Güngör verecek.

Ortahisar’da ve birçok ilçede eli kuvvetlenen Karan’ın ise tek liste ile il kongresinde aday olacağı da iddia ediliyor. İddia parti içerisinden çok önemli bir isimden geldi.

Eğer, Karan ‘Hayır ben aday olmam’ derse kendisine yakın isim olan Murat Özçilingir’in il kongresinde başkan adayı gösterilebileceği de konuşuluyor.

Bu arada CHP Trabzon’un sevilen isimlerinden ve ağabeylerinden Ortahisar Belediyesi CHP Grup Başkanı Turgay Şahin'in ismi de il başkan adaylığı için geçse de bu çok zayıf bir ihtimal olarak gözüküyor.

Çünkü Şahin’in başarılı bir şekilde meclis üyesi olarak görev yaptığı için il başkanlığı noktasında bu ihtimal zayıf olarak görülüyor.

Ayrıca Şahin’in ismi Ortahisar Belediye Başkan adaylığı için ön plana çıkarsa kimse buna şaşırmasın.