Futbol takımlarını incelediğimizde eğer karakterli oyuncu sayısı fazlaysa, bu ilk önce teknik kadroya, daha sonrada başkan ve yönetime artı olarak yazılır.

Sn. Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yönetime geldiklerinden itibaren birinci günden, bugüne kadar Trabzon şehrine, Trabzonspor takımına faydalı oyuncuları tutmaya gayret ettiler. Uyum sağlayamayan oyuncularla da dönem döne yollarını ayırdılar.

Genelde yaptıkları işler, almış oldukları kararların çoğunun doğru olduğu ortaya çıktı.

Yönetim kurulunun ortak kararıyla göreve getirdikleri Teknik Direktör Ünal Karaman’da Trabzon şehrine, Trabzonspor sevdalılarını çok iyi tanıyan birisi olarak doğru bir karardı. Devamında teknik kadronun oluşmasında da Ünal hocanın doğru isimleri seçtiğinin bir göstergesiydi. Kulüp içinde çalışan tüm profesyoneller ve personelde doğru isim ve kişilerden oluşmasıyla birlikte hem ciddiyet, hem de karakter olarak birleşince ortaya inanan bir ekip çıktığı görülüyor.

Bir takımın, bir grubun kişileri ciddiyetli olmaları bulundukları toplumda iş ahlakının iyi olduğunu, karakterli olmalarının göstergesidir.

Bu şekilde kurulan camialar her zaman için geçte olsa hedefledikleri yerlere er ya da geç gelirler.

Özveri, kişilikli insanların sayısının çok olduğu toplumlarda, kulüplerde her zaman dürüstlükte öne çıktığında, birlik, beraberlik, bütünlükte olunca hiç bir kuvvet bu grubun önünde duramaz.

Maçların kritiklerini yapmak benim için en kolay yol olur.

Trabzon ve Karadeniz insanını iyi tanıdığım için motivasyonun bu insanların ilk önce beyninden, daha sonra da kalplerinden geçtiğini iyi biliyorum.

Takıma baktığımızda takımın başında bulunan Ünal hocanın, eğitimci olduğu da ön plana çıkar. Hoca TFF’de, milli takımlar düzeyinde de hemen hemen her kategoride görev yapmıştır. Hem kendini açısından, hem de takım açısından, hem de tecrübeli genç oyuncular içinde büyük avantaj olduğu da bir gerçektir.

Ciddiyet, karakter, özveri, kişilik iç içe bilinçli bir şekilde girerse başarı hedef olur. Bu hedefe de sabırla ulaşılır.

Trabzonspor başkan, yönetim, teknik kadrosu, oyuncu grubu, çalışan personelleriyle birlikte;

Trabzonspor sevdalıları bir araya gelince de takımın başarısı yakındır.