Ortahisar’da Ahmet Metin Genç ismi çok sevildi.

Sayın Genç, Ortahisar Belediye Başkanlığı görevine oturduğu günden itibaren halkın gönlüne taht kurdu.

Hem cenazelerinde hem de düğünlerinde oldu. Demokratik tutumuyla AK Parti haricindeki diğer siyasi seçmenlerin de beğenisini, sevgisini, saygısını kazandı.

Bu somut gerçeği kimse inkar edemez.

Genç, gönüllere girdi girmesine de kamuya hizmet eden, hem vatandaşın hem de şehrin tüm dinamiklerinin gözü kulağı olan muhtarların ise bu sevgiyi biraz abarttığını düşünüyoruz.

Şöyle ki Ortahisar’daki muhtarların Sayın Genç’in AK Parti’den tekrar Ortahisar’a belediye başkan aday gösterilmesi için mühürlü imzalarla bir deklarasyon yayınladığı iddia ediliyor.

Bu duruma hem Ortahisar Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanı Sayın Davut Çakıroğlu ile Ortahisar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Turgay Şahin de doğal olarak tepki gösteriyor.

Sadece meclis üyeleri ve bazı siyasiler değil birçok vatandaş da duruma tepkili.

Nasıl olmasınlar ki...

Muhtarların görevi, mahallelerindeki sorunların çözümü için gayret göstermek. Bu sorunları hem belediye başkanlarına hem de valiliğe iletmek. Hiçbir siyasi partinin bayrağı altında seçime girmeyen muhtarların görevi, belediye başkan adaylarının belirlenmesine etki yapmak değildir.

Evet, Sayın Genç, muhtarlar ile uyumlu çalışma gerçekleştirdi, onların sesine kulak verdi. Mahallelerindeki sorunlarının kimisini belki çözdü kimisini ise belki çözemedi.

Muhtarların da gönlünde taht kurmuş olabilir Sayın Genç.

Lakin muhtarların açıktan açığa bir belediye başkan adayının belirlenmesi için mühürlü imzalarla etki yapmak istemeleri kamuoyuna, vatandaşa yön vermeye çalışmaları çok da etik bir durum olmuyor.

Eğer seviyorsanız, destekliyorsanız, sandıkta gidip oyunuzu kullanırsınız ama madem bağımsız olarak seçime giriyorsunuz tarafsızlığını korumak zorundasınız.

Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse aynı muhtarlar, muhalefet partilerinin bir belediye başkanı için aynı hamle de bulunmuş olsaydı, yer yerinden oynar; AK Parti’deki siyasiler tepki üstüne tepki koyardı.

Bu yüzden dememiz o ki tarafsız olduğu bilinen ve kamuoyuna çok önemli bir görevi yerine getiren muhtarların sağduyulu davranmaları gerekir.

Kendi istedikleri belediye başkanını sandıkta desteklesinler ama kamuoyuna yön vermeye kalkışmamalılar.

Muhtarlar bir belediye başkanı için deklarasyon yayınlamaktansa mahallelerindeki çözülemeyen sorunlar için uğraş vermeliler.