2017-2018 futbol dönemi deplasmanlı TFF 1. Lig’in iki yeni ekibi Çaykur Rizespor ile Büyükşehir Belediyespor Erzurumspor, ligin üçüncü haftasında Rize’de karşı karşıya geldi ve gülen taraf Yeşil-Mavili Atmacalar oldu.

Ev sahibi Çaykur Rizespor, bu zorlu maçta 3 altın puanı her iki yarıda attığı gollerle ulaşmayı başardı. Hikmet Karaman’ın öğrencileri bu galibiyetle ligde 3’te 3 yaparak, dördüncü haftaya 9 puanla ve yenilgisiz lider giren taraf oldu. Yeşil-Mavililer, ilk hafta Manisaspor’u Rize’de 4-1, Adana Demirspor’u ise Adana’da 3-1 yenmişti.

Bana göre bu maçta en formsuz ve başarısız isim, Kaptan Kweuke’ydi. Zira Kamerunlu’nun kafası çok karışık, gelen transfer teklifleri onu olumsuz yönde etkiliyor. Kendisi de gitmek istiyormuş. Transferine de izin verilirse her iki taraf için de isabetli olur düşüncesindeyim.

Kurban bayramı sonrası ve gelecek hafta İzmir’de Altınordu’nun konuğu olacak olan Çaykur Rizespor, bu şekilde devam ederse, TFF 1. Ligi’ni lider bitirerek yeniden Süper Lig’e yükselir diyebiliriz.

Çaykur Rizespor Didi Stadyumu’ndaki bu zorlu maçı 3789 kişi gişelere 11.730 lira ödeyerek izlerken, konuk ekibinin 660 taraftarı statta yerini aldı. Yıllar sonra karşı karşıya gelen iki takımın seyircileri 90 dakika sonucunda her iki takımın oyuncularını tribünlere davet ederek centilmence alkışladılar. Rize’deki bu maçı Rize milletvekillerinden Hikmet Ayar, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kemal Yardımcı ile birlikte izlediler. Türkiye Futbol Federasyon Başkanvekili ve UEFA Asbaşkanı Servet Yardımcı da maçı izleyen isimler arasındaydı. Maç sonrasında Servet Yardımcı, yeni başkan olan abisi Hasan Kemal Yardımcı’yı öperek tebrik eden ilk isim oldu.

Bu arada eski Çaykur Rizespor’un hem takım hem de genel kaptanlığını yapan İspirli Lokman Koçanzadegiloğulları, kadim dostu olan Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kemal Yardımcı’ya da gazetemiz aracılığıyla gönderdiği mesajında Çaykur Rizesporlu futbolcuları maçlara plastik çubuklu Yeşil-Mavili formayla çıkması gerektiğinin önemini vurguladı.