Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için hazine müsteşarlığı güvencesinde altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı uygulamasının başlamasıyla ilgili olarak Ziraat Bankası Trabzon Bölge Yöneticisi Haluk Seyit Çelik açıklamalarda bulundu. 

Çelik, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla tahvili ihracı ve kira sertifikası uygulamasının başlandığını belirterek, “Altın eksperlerinin belirli sayıda olması nedeniyle 4 ayrı kategoride farklı illerde çalışmalarımız başlamış bulunuyor. Trabzon Bölge Yöneticiliğimizin hinterlandında bulunan Gümüşhane ilimizde 9 Ekim’de başlayacak olan çalışmalar Trabzon’da ve Bayburt’ta 16 Ekim’de ve Giresun’da da 23 Ekim’de başlamış olacak ”dedi.

Yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılmamasının ciddi anlamda üzücü olduğunu belirten Çelik, “Vatandaşlarımız kullanmadıkları yastık altında, kiralık kasalarda ya da farklı şekilde değerlendirilmeyen altınların bu alımların döneminde uzman eksperlerle değerlendirilip hem ekonomiye kazandırılması hem de kendilerine ciddi anlamda getiri sağlamalarını biz salık veriyoruz. Oldukça önemsiyoruz. Ciddi anlamda böyle bir kaynağın ekonomiye kazandırılmamasının üzücü olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda ciddi bir teveccüh var. Diğer ilerde vatandaşlar bundan yararlanıyorlar. Bin 800 üzerinde şubesi bulunan Ziraat Bankasının her noktada bulunduğu için hem 81 il merkezinde hem de ilçelerimizde bağlı şubelerimizde bu çalışmalar devam ediyor ”ifadelerini kullandı

Editör: Haber Merkezi