Evet, yaklaşık yirmi yedi senedir gazetelerin veya gazetecilerin arasındayım. Yazılarımda bu güne kadar spor eleştirilerine katılmadım. Haksızlık yapmamak için her defasında konuyu spor yazarları arkadaşlarıma bıraktım. İlk defa düşüncelerimi ifade etmeye çalışacağım. Tabii ki konu Trabzonspor olunca!

Canımız kadar sevdiğimiz Trabzonspor, Gaziantep maçından bir puanla döndü. Tüm eleştirileri dikkatlice takip ettim. İyi oynamayan bir takım şampiyon olamaz, hoca düşünmeden istifa etsin, yöneticiler takıma çeki düzen versin ve kısaca takıma ve hocaya sahiplenmek yerine köstek yazıları boy gösteriyor.

Hiçbir zaman şu gerçeği unutmayalım. Bir takım iyi oynamadan bile maç kazanabilir ve kazanılıyor. Bir kere Türk futbolu TFF ve onun şeytanları olan hakemlerden kurtulmalı. Saha içindeki pozisyonları göz artı edemeyiz. Verilmeyen penaltılar veya goller keyfi düşüncelerle iptal edilebilir mi?

Bir spor karşılaşması hakeme göre mi yoksa kurallara göre mi yönetilir? Trabzonspor’un ofsayttan yediği golü varın göstermesine rağmen göremeyen hakem, elbette bal gibi ikinci golünü de vermeyecektir. İşte sorun burada olsa gerek.

Genel olarak anlamak istediğim bir konu şu; bu hakem müessesine nasıl ve kim tarafından böyle yetkiler verildi ki anayasa mahkemesi bile kararlarını bozamıyor. Futbolcu itiraz ederse kart cezası, seyirci ve yönetici konuşursa ceza yağdırırlar. Hakem hatalı ise ancak bir maç dinlendirilir ama milyonların beklentisi futbolcuların alın teri hiç düşünülmez. İşte bizim hukukumuz!

Siz hiç gördünüz mü veya duydunuz mu ki, geçerli golü saymayan hakemin kararının bozulduğu bir yönetim olayını? O zaman yanlış yapan hakemin düdüğünü astıracak güçlü kulüp yönetiminde iş biter. Futbolseverler elbette kim olursa olsun güzel futbolu beklemek haklarıdır. Ancak sonucu rakamların belirlediğini unutmayalım. Bu hukuksuzluk ve adaletsizlik karşısında tüm seyircilerimiz ne olursa olsun kulübümüzün yanında haksızlığın karşısında birlik olmalıdır.

Takımımızın her zaman yanındayız. Taraftarlarımıza şunu sormak istiyorum. Trabzonspor bu oyunla yense idi ne diyecektiniz? Yanıtını ben vereyim. Bu kadar tantana olmaz hakem de böylesine anılmaz ama iyi oynamıyoruz diye ucuz kritik yaparız.