İsmi önce Büyükşehir için gündeme geldi, ardından çeşitli kumpaslara hedef olunca genel merkezin aldığı kararla birlikte Ortahisar Belediyesi’nde göreve devam etmesi yönünde fikir birliğine varıldı.
Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da takdimi ile yeniden AK Parti Ortahisar Belediye Başkan adaylığı için kolları sıvadı Ahmet Metin Genç.
***
İşte şimdi; Başkan Genç, ince eleyip sık dokumalı.
İsminin sumen altı edilmeye çalışıldığı dönem yanında kim/kimler varsa yola artık onla/onlarla devam etmeli.

***

İşte şimdi; Başkan Genç, bir belediye çalışanı gibi değil de bir partili edasıyla sosyal medyada kendi lehine şakşakçılık yapanları elekten geçirmeli.
Çünkü onların birçoğu sadece Başkan Genç’e değil, aday kim olursa olsun ona da aynı tavrı sergileyecekti; yaşasın yeni kral misali!
Bunu anlamak için Büyükşehir örnek olarak alınılabilir.
Zamanında Başkan Gümrükçüoğlu’nun etrafında takla atanların şimdi Başkan Adayı Zorluoğlu ile aynı kareye girebilmek için araya adam soktukları bir gerçek.
***
İşte şimdi; Başkan Genç, başta yakın çalışma ekibi olmak üzere tüm belediye kadrosu ile yeniden yüzleşmeli.
Eğer hedef başarılı bir belediyecilik ise, görev başındaki birçok isime de neşter vurulmalı.
***
İşte şimdi; Başkan Genç, belediye meclisini de şehrin hassasiyeti ile şekillendirmeli.
***

İşte şimdi; Başkan Genç, vatandaşın kendisine olan desteğini daha da perçinlemek için artık projeler üretip bunların hayata geçirilmesi için enerji tüketmeli.

***
Yoksa ikinci dönem için yakalanmış olan bu şans tersine döner ki, bugün Başkan Genç kazanmış olarak gözükse de yarın kaybeden taraf olabilir. Kaybetmemesi ümidi ile…