Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yapmış oldukları konuşmayı dinledim.

Konuşmasını genel olarak 3 başlık üzerinde inşa etti; Filistin ve Mülteciler, Fetö ve Diğer Terör Örgütleri İle Mücadele, Tavsiye ve Çağrılar.

İlk iki başlık üzerine ulusal kamuoyuna yönelik birçok konuşması mevcuttur ancak Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda özellikle ortaya koyduğu rakamlar meselenin ehemmiyetini gösterir vaziyettedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu hususlarda ne kadar hassas olduğunu ayrıca delile hacet yoktur. Bu hususa bu sütunda ayrıca girmeyeceğim ancak Türkiye Cumhuriyetinin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bu meselede yüklenmiş oldukları tarihi sorumluluk başkaca hiçbir ülkenin ve ülke liderinin cesaret edemeyeceği nitelikte olduğunu da tekraren ifade etmek isterim.

Tavsiye ve çağrılar diye nitelendirdiğim kısmında, özellikle biz gençleri ilgilendiren çok önemli bir farkındalık yarattı Sayın Cumhurbaşkanımız: “Birleşmiş Milletler bünyesinde geleceğimiz olan gençlerimizle ilgili bir kuruluşa ihtiyaç bulunduğunu düşünüyoruz. Türkiye olarak Birleşmiş Milletler Gençlik Kuruluşunun bir an önce tesis edilmesini ve merkezinin de dünya tarihinin sembolü şehirlerden İstanbul olmasını teklif ediyoruz. İstanbul’da halen inşa edilmekte olan bir gençlik merkezini bu kuruluşumuza tahsis edebiliriz.”

Ardından 2005 yılında yine İstanbul’da yapılmış olan Dünya Yaşlılık Zirvesi’nde alınan 2019 yılı “Uluslararası Yaşlılık Yılı” ilanı karar neticesinde İstanbul’da yapılacak olan 3. Dünya Yaşlılık Kurultayı’na Bİrleşmiş Milletler üyelerini davet ediyor.

Buradan çıkaracağımız sonuçlara gelince; Cumhurbaşkanımızın gençlere güveni devam ediyor. Gençlerin yedek kulübesinde değil ilk 11’de olmaları gerektiğini bir kez daha ifade etmiş oluyor. Yaşlandıkça gençliğe güveniyor. Bunu Dünyanın en önemli organizasyonlarının birinde dünyanın gözü önünde yüksek sesle dile getiriyor.

İstanbul’un Birleşmiş Milletler Gençlik Kuruluşunun merkezi olmasını tavsiye ediyor. Çünkü Dünya bir ülke olsa başkenti İstanbul’dan başkası olamazdı. İstanbul olmasını tavsiye ederken her türlü fiziki imkanın da temin ve teslim edileceğini taahhüt ediyor.

Aynı konuşmada sözünü ettikleri Birleşmiş Milletler Yaşlılık Ajansının da İstanbul’da kurulacak olmasıyla birlikte Gençlik Kuruluşunun da İstanbul’da kurulmasını talebimiz İstanbul’un hem Dünyanın en kadim şehirlerinden biri olduğunun hem de bir o kadar dinamik ve genç olduğunun net ve vazıh bir göstergesidir.

Bu ufku ortaya koyan Sayın Cumhurbaşkanımıza  Türkiye Cumhuriyetinin genç bir ferdi olarak şükranlarımı sunuyorum. Gençlerde umudu gören, gençliğin umududur O. İnşa-Allah Sayın Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği bu fikir İstanbul’da vücut bulur ve buradan alemşümul bir teşkilata tahavvül eder.