Kuzey'in çocukları sisler altındayken susamam! Hele tıynetleri kir izleriyle suratlarında bir kara leke gibi duranlar konuştukça bizler kalemlerimizi asla susturamayız. Sivas maçı sonrası mikrofonlara ifrazat kusan Uğur mudur uğursuz mudur bir türlü anlayamayacağımız futbolcu müsvettesi "O şehre özel hazırlandık. Galip geldiğimiz için çok ama çok keyifliyiz" ifadelerini kullanırken o malum şike sürecinde güya haksızca eleştirildiklerine gönderme yapıyordu.

Yani kraldan çok kralcı kesiliyordu...

Oysaki o zamanki ayı kılıklı oyuncu büyüğünün "Fenerbahçe'yi şampiyon yaptık. Niye atacakmışım golü, ben o bölgeye bulunmak için gittim" ifşaatını bir dinleseydi.

Dinlemezler, görmezler, işitmezler.

Cenab- Hak A'raf suresinin 179. ayetinde böylelerini şöyle tanımlıyor: "Andolsun biz, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmış olduk. Bunların kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar; gözleri vardır ama onlarla göremezler; kulakları vardır ama onlarla işitmezler. Onlar hayvanlar gibidir, hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır."

Tabii yenilmek futbolda vardır. Biz yenilgiye değil suçlunun güçlü konuşmasına ifritiz.

Gelelim iç meselelere...

Ünal Hoca'mız hiç üzülmesin. Çünkü ligdeki takımların kadrolarını şöyle bir gözden geçirdim. Transfer yasağı olan Ankaragücü'nün bile yirmi bir kişilik kadrosu bizden zengin.

Sakın yönetimimiz yanlış bir karar vermesin. Genç topçularla takviye edilmiş bu kadronun kayıpları asla telafi edilmedi. "Futbolcu arayıcıları buldu buldu da bu yeteneksizleri mi buldu" diyor insanlar. Lakin bunlardan daha iyi topçu bulacak o kadar arayıcı varken bunlara kulak vermek yerine bilgisayar farelerine bütün güven tevil edildi.

Devre arası gelmeden şimdiden bu takıma tam altı mevki için direkt oynayacak oyuncu lazım. Aklı başında baba bir stoper. Bir sağ bir de sol bek. Oyunun iki yönünü oynayan deve dişi gibi bir ön libero. Bir sağ açık ile cevval bir santrafor şart.

Hiç tevazu ile hareket etmeyeceğim. Türkiye liginde oynayan bu mevkiler için en az otuza yakın oyuncu var. Beğenilmeyip gönderilen Ceyhun Gülselam bunlardan biri. Diğer isimleri arayıp sorarlarsa parayla değil bedava tek tek çok bilen zat-ı alilere söyleriz.

Tekrar ediyorum. Ünal Hoca'nın en küçük bir günahı yok. Belki Cafer Tosun'a şans verip vermeme konusunda kendisine eleştirim olur. Ama eminim ki hak ediyorsa ona da bu şansı verecektir.

Biz Trabzonspor'un karşılıksız seveniyiz. "Oğlum oynayıp da takım ikinci olacaksa şampiyon olsun da benim oğlum simit satsın diyenlerdenim."

İki oyuncuya alkışım var. Biri Uğurcan diğeri Abdülkadir Parmak... Diğerlerinden eh dediklerimiz bir de peh dediklerimiz var. Onlar bizde baki kalsın.

Ha Beşiktaş maçında neler olur. Başkanın futbolcularla kuracağı özel hat ile Ünal Hoca'nın "bazı maçlar kadro ile bazı maçlar yürek ile kazanılır" anafikrini işlemesine bağlı...