Trabzonspor’un bu sezon önünde iki yol var. Biri lig diğeri ise Avrupa. Ziraat Türkiye kupası da kenarda duruyor. Görünen o ki teknik direktör Ünal Karaman çoktan kararını vermiş yolunu lig olarak belirlemiş.

Deneyimli teknik adamın Basel karşısında dün gece sahaya sürdüğü 11’den bu mesajı net bir şekilde herkese verdi. Aslında kadrolar açıklandığında kağıt üzerinde favori herkes Basel’i görmüştü. Trabzonspor’un kolu kanadı olan Sosa ve Nwakaemesiz nasıl kaleye ineceğini inanın bende herkes gibi merak ediyordum. Herkesin içine ekilen bu tedirginlik Basel’i öne çıkarsa da İsviçre ekibinin ürkek futbolu bir anlamda Trabzonspor’un ekmeğine yağ sürdü.

Kontra atakla Trabzonspor kalesine gitmek isteyen Basel’in ürkek futbolu Bordo-Mavili ekibin iştahını açmasına neden oldu. Pozisyon gereği bir Sturridge birde Sörloth ileri uçta kendine yer tutarken özellikle Sturridge’nin hareketli ve ayağına hakim oluşu gelecek için iyiye işaret diyebilirim. Gerçekten iyi bir kumaşa sahip. İşte Ünal Karaman bunu yapmalı. Daha fazla İngiliz oyuncuya şans tanımalı. Oynadıkça açılacak Sturridge ve takımı adına önemli işler yapacak. O kalite kendisinde fazlasıyla var. Karaman’ın Abdulkadir Parmak’ı sağ kanatta başlatması bence hataydı. Neyse ki Karaman bu hatasının farkına vararak Abdulkadir’i orta alanın göbeğine çekerek bu alanda oyun hakiyetini takımının eline geçmesini sağladı.

Sosa ve Nwakaeme’nin oyuna girmesiyle Basel tamamen kendi yarı sahasına çekildi. Bu ikilinin harika varyasyonu ile Trabzonspor öne geçse de savunmanın bir anlık uyuması Trabzonspor’u galibiyetten etti.

Sonuçta Trabzonspor dirençli bir futbol ortaya koydu. Belki de galibiyeti kaçırdı ama Karaman’ın hesabı bana göre çok doğru. Bence gittiği yol doğru bir yol. Avrupa’nın ne önemi var canım. Önemli olan lige tutunmak ve zirveye oynamak değil mi. Ne dersiniz?