Trabzonspor, Ankaragücü karşısında çok önemli 2 puan kaybetmesine kaybetti ama bu maçın rengini gidişatını belirleyen faktörlerin de etkisi çok büyüktü. Özellikle Ünal hocanın Yusuf Yazıcı’yı sağ kanata hapsedip, Abdülkadir Ömür’ü ise orta göbeğe yerleştirerek her iki oyuncuyu etkisizleştirmesi başlıca hatalardan biriydi.

Ne iki futbolcu oynadığı oyundan zevk alabildi, ne de izleyenlere tat verebildi. Hayaletten farksız görüntüleri ile Bordo-Mavililer için el freni gibiydi. Sivasspor maçında Yusuf, Ankaragücü karşılaşmasında ise Abdülkadir tabiri caizse harcanan isimler oldu. Kahin olmaya gerek yok.

Her iki oyuncunun da takıma katkıda bulunması hepimiz tarafından biliniyor.

Ama Ünal hoca inatla çığlıklarımıza kulaklarını tıkıyor.

Ne var ki Ünal hoca, Anthony Nwekaeme’yi oyuna almasıyla, Yusuf gerçeği ortaya çıktı, genç yetenek kendini buldu. Geç yapılan bir hamle olmasına karşın Trabzonspor’da aradığı golü bularak öne geçmesini bildi. Yusuf’un kaleci ile karşı karşıya kaçırdığı pozisyonda kırılma anlarından da biriydi.

Ancak şu bir gerçek ki Trabzonspor’a en büyük darbeyi, her maçında olduğu gibi maçın hakemi Mete Kalkavan vurdu. Geçmişten buyana Trabzonspor maçlarından sabıkası olan Kalkavan’ın son dakikada verdiği faul evlere şenlikti. Onur’un ilk pozisyonda harika kurtarışına rağmen Trabzonspor savunmasının da uyuması ayrıca büyük bir gaflet oldu. Hakem Mete Kalkavan’ın Bordo-Mavili renklere karşı irrite olduğu gerçeği ortada dururken ona pirim vermeyip, uyanık olacaksınız. Gözünüzü açacaksınız, tüm gücünüzü ortaya koyacaksınız ki hakemi de yenebilesiniz.

Her ne kadar Kalkavan büyük bir hatanın altına imza atsa da gerçeklerle yüzleşmemiz gerekiyor.

Bu futbol, açık söylemek gerekirse Trabzonspor’un yörüngesini şaşırtır.

Son sözüm de yönetime olsun.

Eğer Trabzonspor yönetimi bu takımın alın terini heba edenlerden hesabını sormuyorsa iki elimiz yakasında olacağını da bilsin.