Bizde bazı siyasetçiler incir dalı gibi kaypaktır, dalına bastığın gibi seni düşürür. Onlara asla güvenemezsiniz. Yıllardır garezle, kinle "faşist" nidasını kusarcasına dışarı fırlatanlar gün geliyor incir ağacı gibi kaypaklaşabiliyor.

Bir anda nidalar geliyor uzaklardan... Türk'e inanmayan gavura inanabiliyor bu alemde.

Bir siyasinin gençlik arkadaşından işittim. Karşıt cephelerden iki arkadaş köyleri aynı olduğu için birbirlerine tahammülleri varmış ama yeri geldiğinde bu siyasi "Faşist" ifadesini kabul etmeyen kişilere hiç kulak vermeden o galiz tabiri tekrar tekrar hakaretamiz haykırırken alnındaki kir damarı hortum gibi fırlarmış.

Kim olduğunu sormayın. Buradaki ifadelerimden bulun adresi.

Yıllar evvel yüz göz olduğu bir öğrencisinden kaldığı evi, kaldığı mahalleyi, takıldığı kişileri sordum soruşturdum. Eski tüfeklerin diyarında soluk aldığını, hatta hızlı kızıllarla meşkli muhabbetler yaptığını öğrendim.

"Faşist" iftirasından müzdarip olanlar bazı gerçekleri öğrendiklerinde "iyi" oldu bu adaylık demekten vazgeçeceklerdir. Hele sandık başında memleket sevgisinden başka gayesi olmadığı halde yıllardır sakız gibi çiğnenen "faşisit" söylemi an gelecek karşılığını bulacaktır.

Duvarda tırtıl olmazsa kertenkele tırmanamaz, bilirim. Lakin, kitap açmadan, bir fikrin sabitelerini okumadan o fikir hakkında gördüğün birkaç dil özürlü tiplere yaslanarak aymazca "faşist" avazını fırlatmak gün gelir karşına çıkar.

Öyle duruma düşersin ki "faşist" dediklerinin desteğine muhtaç olursun.

Daha kirli söylemleri de var fakat "faşist" ifadesi zaten zihniyetin bocuklu her kelimesini kapsıyor.

"Denize yakın oturmakla Deniz'e tapmak arasındaki bağlantıyı kestiremeyenler çıkıp "faşist" diye haykırsa ne olur haykırmazsa ne olur" diyebilirsiniz. Zaten izanında ezan sesi olsa komşu arkadaşa az kızınca "faşist" diye yafta yapıştırmaz.

Tabi bu bir tıynet meselesi.

Neyse siyasi olanın çok defosu olur. Bu defoları örttüğü mühletçe de yol alır.