İslamiyet'in fenne düşman olduğunu asla  kimse iddia edemez. Fen ilmi  (mahlukları, hadiseleri görmek, inceleyip anlamak ve deneyip benzerlerini yapmak) demektir ki, bu üçünü de Kur'an-ı Kerim emretmektedir.

İslam, fen bilgilerini san'ata ve modern harp silahlarını yapmaya uğraşmak, farz-ı kifayedir. Düşmanlardan daha çok çalışmamızın dinimiz emretmektedir.

İslamiyet, fenni, tecrübeyi, müsbet çalışmayı emreden dinamik bir dindir.

Tarih kitaplarına bakılıp araştırıldığında görülecektir ki, Avrupa'lılar, fen bilgilerinin çoğunu hatta hepsinin temelini İslam kitaplarından aldılar. Yine tarih kitapları incelendiğinde İslam'a karşı met edilen Avrupalılar, dünyayı tepsi gibi düz etrafı duvarla çevrili zannederken, Müslümanlar dünyanın yuvarlak olup, kendi etrafında döndüğünü biliyorlardı. (Şerh-i mevakıf ve marifet name) kitapları, bunları o zaman yazmaktadır.

Tarihe bakıldığında, 581( m. 1185)  yılında vefat eden Nuriddin Batruci, Endülüs İslam üniversitesinde astronomi profesörü idi.Bugün insanların dilinde dolaşan  Galile, Kopernik, Newton, dünyanın döndüğünü Müslüman kitaplarından öğrenip söyleyince bu sözler bilindiği gibi suç sayıldı ve Galile papazlar tarafından hapsedildi.

Hastalıkların mikroplardan geldiğini ilk bulan , İslam medeniyetinin yetiştirdiği İbn-i Sina dır.İbn-i Sina her hastalığı yapan bir kurttur, akabinde de şunu söylüyor ne yazık ki bunları görecek şimdilik araç gere Ebubekr Razi (854- 952 ilk defa olarak o zamana kadar aynı hastalık sanılan , kızıl, kızamık ve çiçeğin ayrı ayrı hastalıklar olduğunu bulmuştur. İslam hekimlerinin eserleri orta çağda ders kitabı olarak bütün dünya üniversitelerinde okutulmakta idi.

Batı da akıl hastaları (şeytan tarafından tutulmuş kimseler) olarak canlı canlı yakılırken  doğuda müslüman memleketler de bunlar tedavi için özel hastaneler kurulmuştu.

Enteresandır, içimizde yaşayan münafıklar kendilerini müslüman gösterip  ve fakat İslam'a düşman olduklarından ilim ile fennin ilk defa  müslümanlar tarafından bir türlü kabul etmedikleri  her ortamda kendi akıllarınca islamiyeti hor görmektedirler ve İslam düşmanlığı yapmaktadırlar. 

Münafıklar, gayr-i müslimler İslam dinini asla karalamalarına gücü yetmeyecektir.

***

Elazığ ve Malatya da yaşanan deprem olayında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah 'tan rahmet yaralılara acil şifalar dilerim. Bu deprem zedeler yardımlar beklemektedirler. Yardım için büyük harfle DEPREM yazıp 1866’ya 10 TL bağışta bulunmak bir nebze mağdurların derdine  derman olunacaktır.