Karadeniz bölgesinde medya denilince Trabzon, Samsun’dan bile önde gelirdi.

İstanbul’da 2002 yılında yaşamaya başladım ve o günden bugüne kadar hep Karadeniz insanının medya ilişkileri içerisinde oldum.

Karadeniz radyosunda yıllarca Karadenizlilerle oldum mikrofondan.

Gazetecilikte yıllarca Karadenizlilerin etkinliklerini haberlerini yaptım ve yapmaya da devam ediyorum. Televizyonlarda yıllarca Karadeniz’i, Trabzonspor’u, Rizespor’u ve diğer Karadeniz futbol takımlarını anlattım.

İstanbul da Karadeniz medyası olarak elimden geleni yaptım.

Ancak başta Karadeniz dernekleri olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına, haber değeri olan Karadenizlileri haber yaptım.

Karadeniz insanı maalesef İstanbul’da Karadeniz medyasının değerini bilemedi.

Trabzon bu konuda şehir olarak medya değerini bilen bir şehir.

Ama İstanbul’da ki başta Trabzon olmak üzere Rize ve diğer Karadeniz insanları Karadeniz medyasını ya anlayamadı ya da önemsemedi.

Trabzon’da rahmetli olmuş Ziyad Nemli, Suavi Kaptan, Mehmet Tan, Orhan Kaynar, Turgay Murtezaoğlu, Ahmet Kayacık gibi bu işin gerçekten duayen gazetecileri aramızdan ayrılırken yerlerinin dolmadığını görmüş olduk.

Demek ki Trabzon basını bunlarla değer bulmuştu. Ya şimdilere bakıyoruz...

Hiç birinin umurunda değil.

Ne bu meslek ne de bu meslek ilkeleri.

İstanbul’da Karadeniz medyası olarak mücadeleye devam ediyorum.

İstanbul’da ki haberleri Karadeniz de Sonnokta Gazetesi’nde yazmaya devam ederken medyamıza yapılan vefasızlığı görmemezlikten gelemezdim.

Ne olursa olsun İstanbul’da yaşayan Karadenizli değerlerimizi Karadeniz’e taşıyarak Karadeniz de yaşayan okuyucularla paylaşmak da görevimiz.

Karadeniz’de Sonnokta’da yozlaşan medya dünyasında yozlaşmadan layıkıyla bu konuda tüm ekip arkadaşlarımla bu görevi yapmaya devam edeceğiz.

Ancak Karadeniz bölgesinin köylerinden ilçelerinden haberlerle dolu gerek internet sayfamızdan gerekse de gazetemizden bu haberlere bihaber kalmak da Karadenizliyim diyen bi haberlere kalmış!

İstanbul’dan Karadeniz haberleriyle Karadeniz’de Sonnokta Gazetesi olarak habercilik anlayışıyla yozlaşmadan habercilik yapmaya devam edeceğimizi hatırlatmak istedim açıkçası.

Akıllı telefonlarla sosyal medyalarınız da sadece fotoğraflarınızı görebilirisiniz.

Karadeniz’de Sonnokta Gazetesi’nin sayfalarında ve internet sitesinde köyünüzden ve ilçenizden haberlerle haberdar olabilir, İstanbul’da ki değerlerimizin haberlerini, etkinliklerini de bu sayfalarda geniş kitlelere duyurabilirsiniz.

Karadenizliler tüm etkinlikleriniz haberlerinizi İstanbul’dan Karadeniz’e, Karadeniz’den de İstanbul’a taşıyan Karadeniz de Sonnokta Gazetesi’ni okuyarak ve internet sitesini tıklayarak Karadeniz’den haberdar olabilirsiniz.