Herkesin bildiği gibi şehrimizdeki kaldırımlar, araç istilası altında.

Sürekli gündeme getirmemize rağmen ne yazık ki ilgili yetkililer neşteri vurup bir türlü sorunu çözemiyor. Şehrin idarecileri ise adeta kılını kıpırdatmıyor.

Kaldırımların araç istilası altında olması yetmezmiş gibi şimdi de bazı duyarsız vatandaşların da istilası altında.

Önceki gün Ortahisar Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, Ortahisar İlçesinin Yalıncak Mahallesi’nde DSİ’nin karşısında kaldırımların üzerine satıcıların karpuz tezgahı açmasına dikkat çekerek şehrimizdeki başıboşluğu, kuralsızlığı, denetimsizliği bir kez daha gözler önüne serdi.

Sayın Çakıroğlu’na duyarlılığından ötürü teşekkür ederken şehrimizde kuralları uygulamayan, kuralsızlığa çanak tutan, denetim yapmayan idarecilerimizi de göreve davet ediyoruz.

Sormak istiyorum; kaldırımlar, yayaların yürümesi için mi yoksa satıcıların tezgah açtığı veya araçların otopark alanı mıdır?

Bu kadar da olmaz. Artık bu tür olaylara göz yumulmamalı.

Sadece Yalıncak’ta değil, Meydan’ın göbeğinde şehrin en işlek bölgelerindeki kaldırımlarda bazı esnafların işgali altında. Ahpap çavuş ilişkileri bir kenara bırakılıp yayaların hakkı olan kaldırımlar yayalara geri verilmeli.

Eğer bu şekilde devam ederse insanlar, şehirde yolların üzerinde yürümeye devam edecek.

Denetimsizlik yüzünden tüm kaldırımlara herkes istediği gibi tezgah açabilecek.

Lütfen bu şehri daha yaşanılamaz hale getirmeyelim, yöneticiler kuralları uygulamalı, gerekirse kimseye iltimas geçilmeden cezai işlem uygulanmalı.

Kaldırımları haksız yere işgal ederek yayaların hakkını gasp edenler de toplumsal kurallara uyarak şehirde düzeni bozmamalıdır. Buna kimsenin hakkı yok. Keza kaldırımlar kimsenin babasının malı değildir.

KUL HAKKINA GİRMEYELİM

Bugün Kurban Bayramı. Öncelikle herkesin bayramını en içten ve kalbi duygularımla kutluyorum.

Şehrimizde bayram boyunca tüm Müslümanlar, ibadetlerini yerine getirerek kurbanlarını kesecek.

Ancak bir yandan ibadet yaparken bir yandan da kul hakkını girmemeli.

Kesilen kurbanlardan kalan kalıntılar yüzünden çevreye rahatsız edici kokuların yayılması için kurbanlarımızı lütfen cadde ve sokaklarda ulu orta bir şekilde kesmeyelim.

İnsanlara rahatsızlık vermeyelim. Şehrin tüm idarecileri kurban kesim alanlarını belirledi.

Onların gösterdikleri kurban kesim alanlarında kurbanlarımızı keselim.

Herkese tekrar kazasız ve belasız bir bayram diliyorum. Kalın sağlıcakla…