Cankurtaran tüneli tamamlandı. Türkiye’nin bütün halkı belki bilmez ama bölge halkının yüzyıllık hayali gerçekleşti. Nice canları toprağa verdiğimiz bir yol, artık insanımızın canına okuyamayacak.

Belki biraz gecikmeli olarak tamamlanmış olsa da bu yolun tamamlanmış olması Trabzon 10. Bölge Karayolları Müdürlüğü'nün en yüz akı projelerinden biridir. Başta Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş olmak üzere tüm yetkilileri tebrik ederim.

Biz eleştiri zamanı kaleminin "töhmetlerini" esirgemeyen bir kimlik olsak da övülmesi gereken zamanlarda da "resesif" kalmayacak bir karaktere sahibiz. Yeter ki kurumların başında bulunanlar görevlerini sadece Türk halkının refahını, huzurunu, rahatlığını düşünerek say u gayret göstersin.

Ben Borçka doğumlu Rize Veli köyü kökenli biriyim. Çocukluğumu buralarda geçirdiğim için Cankurtaran mevkiinin bütün zorluklarını görmüş birisiyim. Kimi zaman metrelerce karın içine gömüldük kaldık kimi zaman da birkaç metre önümüzü görmemize mani olan sisin içinde kaybolduk. Yakınlarımızı, komşularımızı, eş dost akrabalarımızı o yolun şartlarına kurban verdik. Şimdi bu illet ortadan kalkmışsa nasıl teşekkürü esirgerim çorbada tuzu olanlardan. Nefesimi ta içime kadar çekiyor biriken enerjiyle dışarıya "Allah razı olsun" haykırışımı boşaltıyorum.

Başka gazetecilere bir şey diyemem ama ben bu işi sadece toplum menfaatleri açısından deruhte ediyorum. Onun için iyiye iyi kötüye kötü demekte kendime bir "rezerv" koymuyorum. Çok yalın, çok çıplak, çok netim yani...

Cankurtaran tünelleri yapıldı da iş bu bölge için bitti mi? Asla bitmedi. Şimdi hedefin Cefuka tünelinin projelendirilip hitama ermesi geliyor. Bu ihtiyaç da yüzyıllık bir ihtiyaçtır. Kemalpaşa ilçesi ile Borçka'nın başta Güreşen Köyü olmak üzere yaklaşık 10 parça köyünün sahile bağlanmasını sağlayacak bu proje inanılmaz derecede halk memnuniyetini artıracaktır. 2019 için siyasete aktif bir katkı yapma azmi olan bürokratlara inanılmaz bir fırsat bu. Bahsi geçen yerlerin nüfusu çok eski zamanlarda Rize'den mısır için o bölgeye göç etmiş esamilerden oluşuyor. Yine Rize Çayeli kökenli bir bölge müdürü zamanında, yaklaşık 900 metrelik bir tünelle bu insanlar, rahatlatılabilir.

Kemalpaşa'da esnaflık yapan Emin Külünk eski adıyla Sucuna yeni adıyla Boğaz Köy olan bölgenin muhtarlığına aday. Çok aktif bir insan olan bu kişi akrabası İstanbul Milletvekili Metin Külünkoğlu'na bu meseleyi iletmiş. Bir başka hemşerisi sevgili Bayramçavuş da benden duysun. Üç beş kez ölçümleri yapılmış Kemalpaşa-Güreşen tüneli yaklaşık 10 bin nüfusu sahile bağlayacak; sahildeki 20 bin nüfusu da iç kesimlere ulaşabilir kılacak.

Kemalpaşa Çamurlu Köyü'nden girilip Boğaz Köy'den Güreşen’e bağlanması öyle Cankurtaran tüneli gibi değil onun beşte biri bir masrafla bu hizmet pekala cari hale getirilebilir.

Cefuka Dağı da yaklaşık 900 rakımlı bir dağ. Sarp'a 5, Hopa'ya 15 km uzaklıkta Kemalpaşa ilçesinin güneyinde denize paralel uzanan bir "zebellah" gibi duruyor. Bu zebellahın da en yumuşak yeri karnı. Karnından delip geçtin mi gıkı bile çıkmaz.

Hadi Cumhur ittifakına bir katkı da Bayramçavuş’tan gelsin...