Cezalı dönemi sona eren Olcay Şahan’ı bir an önce ilk onbir de oyun alanına sürmek özlemi olan Rıza Çalımbay,  N’Doye’yi yedek kulübesinde oturttu. Olcay tercihinin,  Rıza Çalımbay’a göre muhakkak bir geçerli futbol mantığı vardır.Yoksa yine oyuncu arkadaşların takımdaşlık duygusu  önerisini mi dikkate aldı ?

Olcay’ın her geçen gün düşen performansı kendisinin bile  dikkatini çekmesine  rağmen,  Rıza Çalımbay’ın gözünden kaçtığını söyleyelim. Bu haliyle Fair-Play dışı davranışlar sergileyen Olcay’ın bu tavrı takıma da olumsuz yansımaktadır.

Trabzonspor ,  oyunun ilk devresi  Karabük’ün oyun temposunun esiri oldu. Karabük’ün hırslı ,aceleci oyununa ayak uydurmak isterken kendi oyun anlayışını unuttu.Orta alanda isabetsiz paslar, savunmadan çıkışlarda hatalı paslar ,özellikle Pereria’nın paslardaki topun şiddetini ayarlayamaması, takım arkadaşını  koşu yolunda buluşturamaması, Trabzonspor hücumlarını olumsuz kılarken aynı zamanda rakip takım için hücum başlangıcı oldu.

Önümüzdeki  sezon sözleşmesinin yenilenmesi düşünülen Pereri’nın  bu hali , Rıza Çalımbay ya da yönetimin sözleşme konusunu tekrar değerlendirmek için bir şans olur.

Oyunun ilk devresini  istediği gibi  sonuçlandıran Karabükspor ikinci devreye  motivasyonu yüksek olarak çıktı. Bir de Rıza Çalımbay’ın ilk devre kadrosuna müdahale etmeksizin ikinci yarıya başlaması da üstüne gelince gol ile buluşan Karabükspor oldu.

62. dakikada , Olcay - N’Doye değişikliği ile hücum organizasyonları daha da zenginlik kazandı. Orta alanda kazandığı topu Burak Yılmaz ile buluşturan Abdülkadir Ömür Trabzonspor’a beraberlik sağlayan baş aktör oldu.

Trabzonspor bu maç ile kazanma serisini sona erdirdi. Aslında bu sonuç umarım Rıza Çalımbay’ın hücüm organizasyonlarında seçeneği artırma için Hugo seçeneğini de işaretlemesine neden olur.

Gol atmadan ,rakibin attığından fazlasını atmadan maç kazanılmaz. Bu nedenle gol seçeneğini  sadece 1 kişiye bağlamak doğru değildir. Kaldı ki bu seçeneğin şifreleri de çözülmüş olunca gol atmak maçı kazanmak zorlaşır.

Başkan Usta’nın dediği gibi kaybederken  kazanabilkmek önemli .

Umarım takımın teknik sorumlusu bu mantığı değerlendirir.