Sevgili okurlarımız; yine bir Pazar klasiği haline gelen ‘Son Mehtup’ köşemizle sizlerleyiz.

Trabzon’un bölgenin en güçlü ve objektif sesi Karadeniz’de Sonnokta Gazetesi olarak kamuoyunun sesi olma görevimizi yine en iyi şekilde yapabilmenin haklı gururu ile karşınızdayız.

Bir haftayı daha kimsenin kalemşörlüğünü yapmadan, olay ve haberleri kendi penceremizden değerlendirip sizlerin ilgisine sunduk.

Bu bir haftalık süreçte yine özel haber ve söyleşilerimizle dopdoluyduk.

Tabakhane’de yapılan çalışmalar kapsamında ortaya çıkarılan tarihi eserlerin durumlarının belirsizliğini gündeme taşıyarak başladığımız haftada, yine ‘Dalçıkta ilk ışık göründü’ haberimizle ilklere imza attık.

Trabzonspor’daki Burak Yılmaz krizini yine en objektif, en sağduyulu ancak bir o kadar da işin iç yüzünü gözler önüne sererek sizlerle buluştuk.

Belediye başkanları ile başlattığımız söyleşi dizisinde Haber Müdürümüz Hüseyin Terzi, başarılı işlerin altına imza atmaya devam ediyor.

Bu hafta Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ile ilçenin sorunları, yapılan ve yapılacak proje ve çalışmalar üzerine keyifli bir söyleşi sizlerle oldu.

AK Parti’de başlayan belediye başkan aday adaylığı sürecini de sizler için en ince ayrıntısına kadar takip ettik. Etmeye de devam edeceğiz.

Yarın son bulacak başvuruların ardından yine tüm ilçelerin ve büyükşehir belediye başkan aday adayları ile geniş kapsamlı haberlere de yer vereceğiz.

Muhakkak bu haftanın en çok öne çıkan haberimiz ise Tonya’da yılların TONYAKOOP fabrikasının üretimi durdurma kararı alması oldu. Tüm yönleriyle manşetimize taşıdığımız haberimiz her kesimden büyük ses getirdi.

Hayvancılığın geldiği nokta, bir iş kapısının daha kapanması, geçmişte Oscar ödülüne layık görülen tereyağı üreten bir işletmenin bu duruma gelmesi ya da getirilmesi gerçekten iç acıtıcı.

Türkiye’nin son dönemde yaşadığı döviz krizinde bir kez daha önemi anlaşılan yerli üretimin, Tonya gibi dünyanın en değerli yağını yapan bir ilçede sekteye uğratılması hem Trabzon hem bölge hem de ülke adına büyük bir kayıp olduğuna parmak bastık.

“Bu şehir hepimizin” düsturu ile şehirde olan ya da olmayan her ne varsa her zaman takipçisi olduk olmaya da devam edeceğiz.

İnanıyoruz ki bu hafta ve her zaman yine dopdolu içerik, özel haber ve söyleşilerle, olay ve haberleri farklı bir şekilde yorumlayıp sizlerin ilgisine sunacağız.

Trabzonspor’un önceki akşam aldığı 5- 0’lık yenilgiyi de yine bu hafta boyunca en objektif, en doğru ve en sağduyulu bir şekilde bu sayfalarda bulacaksınız.

Öte yandan Burak Yılmaz krizi üzerinden ‘Yerel Basın’a yönlendirilen eleştiriler için de şunu söylemek istiyoruz: “Eleştirmek için önce okumalısınız. Okumadan, satın almadan, bir paydaşı olmadan hiç kimse kafasındaki yerel basın kalıbına sonnokta’yı yerleştirmesin.

Biz farkımızın farkındayız. Sizler de okuyarak bu farkı hissedin.

Kalın sağlıcakla.