Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bayburt ve Gümüşhane 6. Olağan İl Kongrelerinde her zamankisi gibi partililerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Erdoğan, kongrelerde yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Bunlardan bir tanesi de değişim ve yenilenme mesajıydı.

Sayın Erdoğan bu konuyla ilgili olarak kararlı bir şekilde şunları söyledi: “Önümüzdeki sürecin parolasının iki önemli kavramı var. Bir değişim, iki yenilenmedir. Bunların adımlarını atıyoruz. Kim ne derse desin yere sağlam basarak yolumuza devam ediyoruz. AK Parti değişime ve dönüşüme açık bir partidir.”

Mesaj açık ve net. Partide değişim ve yenilenme rüzgarı devam edecek.

Kimi partililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu mesajını bazı belediye başkanlarının istifasının istenmeye devam edileceği yönünde algıladı.

Kimileri ise teşkilatlardaki metal yorgunu olan il ve ilçe başkanlarının, yöneticilerinin artık görevden alınması yönünde algıladı.

Elbette önümüzdeki günlerde bunun yansımaları tüm teşkilatlarda görülecek.

Belediye başkanlarının istifa süreci devam edebilir.

Sayın Erdoğan’ın değişim ve yenilenme mesajından yola çıkarak AK Parti Trabzon’a değinmek isterim.

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, birkaç ay önce metal yorgunluktan bahsederek teşkilatların yenilenmesi gerektiğine dikkat çekmişti.

Tüm ülkede olduğu gibi AK Parti Trabzon teşkilatlarında da büyük değişimin yaşanacağı beklentisi oluşmuştu.

Ancak büyük değişim bekleyenler yanıldı.

Şöyle ki bu değişim üç dönem kuralına takılan Çaykara, Dernekpazarı, Sürmene, Çarşıbaşı ve Tonya ilçe teşkilatlarından öteye gidemedi. Bu beş ilçenin başkanı üç dönem kuralına takıldığı için mecburen bayrağı bir başka partiliye devretmek zorundaydı. Yani bu değişim, metal yorgunluktan ziyade mecburi değişiklik olarak yapıldı.

Trabzon’da ilçe teşkilatlarında çok büyük değişim rüzgarı bekleyen partililer hüsrana uğradı.

Diğer ilçelerin hemen hemen hepsinde eski ilçe başkanları görevlerine aynen devam ediyor.

Elbette yönetimlerde bazı değişikler olmuş olabilir ama genel manada aynı isimlerle yola devam edilme kararı alındı.

Diğer 12 ilçe teşkilatında aynı isimlerle yola devam edilmesi bekleniyor. Büyük bir sürpriz olmazsa.

AK Parti Şalpazarı’nda değişim bekleniyor. Yani burada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediği metal yorgunluk kriterine uyan tek ilçe Şalpazarı olarak karşımıza çıkıyor.

Buradan da şu mana ortaya çıkıyor ki demek ki Trabzon’da metal yorgunluk yokmuş, herkes aynı heyecan ve şevkle davasına hizmet etmeye devam ediyormuş!...

Genel Merkez, Şalpazarı’nda mevcut başkan Murat Topkara’nın yerine Zeki Çabuk’u aday göstermişti. Başkan Topkara ise Genel Merkez’in kararına rağmen kongrede ısrarlar aday olacağını söylemişti. Bu durum partililer arasında bir takım rahatsızlıklara da neden oldu.

Şalpazarı’nda şimdi gözler, 26 Kasım’da yapılacak olan kongreye çevrildi. Başkan Topkara’nın ve Zeki Çabuk’un çift liste ile kongrede yarışması bekleniyor.

Yine Trabzon’da siyasetin kalesi olan Ortahisar’da da AK Parti’de çift listeli bir yarışın olması bekleniyor. Bir önceki kongrede olduğu gibi Ömer Odabaş, geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklamıştı. Mevcut Başkan Temel Altunbaş’ın ise Genel Merkez tarafından aday gösterileceği iddia ediliyor. Altunbaş da her daim göreve hazır olduğunu söylüyor.

İlçe kongrelerinin ardından Şubat veya Mart ayında AK Parti Trabzon İl Başkanlığının kongresi yapılacak. İl Başkanı Haydar Revi’nin Genel Merkez il kongresinde aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Başkan Revi’nin ise yönetimini nasıl şekillendireceği merak ediliyor.

Şöyle ki Başkan Revi’nin yönetimindeki bazı isimler kamuoyunda sıkça tartışılır hale gelmiş, bu durum partinin önde gelen isimlerini de rahatsız etmişti. Başkan Revi, yeni dönemde metal yoğunu olan yöneticilere yönetiminde görev verecek mi şimdi herkes bunu merak ediyor.