Trabzon; 6 vekilli şehir.

Dördü iktidardan, ikisi ise muhalefetten yana.

Peki bu vekiller Meclis’te ne yapıyor birlikte göz atalım.

***

Muhalefet görevini üstlenen CHP’li Ahmet Kaya vekaletini üstlendiği şehrin sorunları başkente taşımak adına tabiri caizse seferberlik halinde.

Milletvekili Kaya Aralık ayı boyunca, Araklı’nın Yolgören Mahallesi’nde 240’tan fazla esnafın yol sorunundan tutun da Ortahisar’ın Düzyurt Mahallesi'nde bulunan su depolarının sağlık ve yetersiz halde olmasına kadar birçok konuyu Ankara’ya taşıdı.

Nasıl taşımasın ki; asfaltta rekor kırdık diye övünen bir Büyükşehir Belediyesi’ne rağmen yıllardır aşılamayan aynı sıkıntı.

***

Meclis’in gündemine bütçe gelince haklı olarak isyan da etti Milletvekili Kaya ve dedi ki: “Bu bütçede işçi yok, esnaf yok, emekli yok, memur yok, milletin derdine derman yok.

Sonuna kadar da haklıydı.

***

Son dönemde yaşanan kazalardan sonra artık, “Yöneticilerden korkmasam trene binerim” der hale geldik eleştirisinde de bulundu Milletvekili Kaya.

Bu yaşanan kazaların ardından az bile söyledi aslında.

***

“Çocuklarımızın sabahın erken saatinde zifiri karanlıkta okula gitmesi, anne babalar olarak bizleri ziyadesiyle üzüyor, bu soruna bir çözüm üretilebilir” diyerek de milyonların sesine tercüman oldu.

Cidden bu sorun neden çözülmüyor?

***

Milletvekili Kaya, Maçka TOKİ konutlarını örnek vererek, sorunları, arızaları, eksiklikleri de bir vatandaşın ağzından anlattı.

Tam da olması gerektiği gibi, vatandaşın vekilliğini yerine getirdi yani.

Çömlekçi Dönüşüm Projesi’nin bugünkü halinin Trabzon’a yakışmadığını da söyledi Milletvekili Kaya ve projenin ne zaman bitirileceğini de sordu.

Sahi, Çömlekçi Projesi ne zaman bitecek?

***

CHP’li Kaya bunları gündeme taşırken İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs de kendisi ile eşdeğer bir profil sergiledi.

***

Milletvekili Örs, özellikle işsizlik konusunda çıkışı ile dikkat çekti ve dedi ki: “Türkiye'de her beş gençten biri işsiz. Büyükşehir Belediyesi zabıta, mühendis, itfaiyeci, şoför olmak üzere 170 kişi alacak, müracaat eden sayısı 3198. TİSKİ 52 kişi işe alacak, müracaat eden sayısı 7000.  Bugün, Uzunsokak işsizlerin volta yeri, çay ocakları sığınma evi olmuştur.”

Şehrin gerçeği ve haklı isyan dile getirildi Meclis çatısı altında.

***

“Emsalleri aldığı hâlde birçok meslek grubunda çalışanlar 3600 ek göstergeden yararlanamıyor. Ek göstergenin 3600'e çıkarılması sadece belli başlı meslek grubuyla sınırlanmamalı, bütün kamu çalışanlarını kapsamalıdır” dedi Milletvekili Örs.

Ve bu zarureti yaşayanların da gönlünü sıvazladı.

***

Milletvekili Örs, 2018 LGS'de Türkiye birincisi olan Trabzon’un bu gururunu da Meclis’e taşıdı, tüm vekillere şehri alkışlattı.

Bu tavrı ile kendisi de alkışı hak etti.

***

Doğu Karadeniz Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nı plan ve proje yapacak elemanı olmadığını ve motorun boşa döndüğünü de belirtti Milletvekili Örs. Amatörün sorunlarını da Meclis’e ulaştırıp bu derde de derman aradı.

***

“Uzungöl, uzun havuza dönüştü, Çukurçayır betona teslim oldu” diyerek, turizm konusunda acil çözüm planı istedi Milletvekili Örs. Akçaabat ve Yıldızlı'nın sesine kulak verin doğal koy yok olmasın diye de feryat etti.

Şehrin bu konudaki sessizliğinin çığlığı oldu.

***

Bu iki muhalif vekil olması gerekeni yaptı aslında. Çünkü, üstlendikleri sıfatlarının gereğiydi bu.

***

Peki, muhalefetin bu iki ismi bunları yaparken iktidarın vekilleri ne yaptı?

Onlar da sadece el kaldırdı, indirdi. Gerisini hiç mi hiç önemsemedi.