İki Trabzon temsilcisini karşıya getiren maçta Yomraspor ile Hekimoğlu Trabzon FK kozlarını paylaştı. Her iki ekibimizi de hedefleri doğrultusunda galibiyet dışında alacağı sonuç mutlu etmeyecekti. Tek hedef iki takım açısından kazanmak olan maçta futbol adına beklentiler ister istemez büyük olur. Maç öncesi de böyle bir hava oluşturuldu statta. Ancak hakemin başlama düdüğüyle bırakın koşmayı yürümeye bile mecali olmayan iki takım karşımızda bulduk, şok olduk.

Sahada futbolcular, tribünde bizler esner vaziyette dakikaları sayarken, Ali Basa attığı golle yüzümüze bir su serpti, gözlerimizi açtı. Sonrası ise yine malum, aynı manzara ile geçen zaman dilimi. Tadı tuzu olmayan bir ilk yarının, futbol adına bıraktığı olumsuz bir iz. Trabzon derbisine yakışmayan bir mücadele. Kimse bana taktik savaşı ile bu maçın geçtiğini söylemesin. Çünkü görünen köy klavuz istemez. Maçı kazanacak direnci ne yazık ki iki takımda ortaya koyamadı.

Lider Hekimoğlu Trabzon FK’da en büyük eksiklik sahada lider oyuncunun olmayışı idi. Şu açık bir gerçek ki iki kaptanı Emrullah ve Cafercan Aksu’nun eksikliğini fazlasıyla hissetti Kırmızı-Lacivertli ekip. Zemini kötü bu gibi sahalarda savaşan ve ayakta kalan oyuncu her zaman takımına önemli katkılar sunar. Emrullah Kokoç’un da bu tipte bir oyuncu olması Hekimoğlu Trabzon FK için önemli bir silahı olarak görünüyordu. Bu silahtan yoksun oluşunun dezavantajını yaşadı lider takım. Kenarları çalışmayan orta alanda üretkenlik adına pek varlık gösteremeyen Hekimoğlu Trabzon FK’nın dün ki maçta ancak ölü toptan gol bulacağı gerçeği ortada duruyordu. Nitekim de öyle oldu. Çünkü Halil İbrahim ile orta alandaki futbolcular arasındaki uçurum gibi boşluk Yomraspor savunmasının işine gelen bir durumdu. Bir başına Yomraspor defansı arasında kaybolan Halil İbrahim’in de gol dışında ortalıkta görünmemesi kadar doğal bir şey olamazdı. Yomraspor’da ise oyundan çıkana kadar Sadık Arda kişisel becerileriyle takımını ayakta tutmaya çalışan isimdi.

Hekimoğlu Trabzon FK takipçisi Nevşehir Belediyespor’un puan kaybettiği önemli bir fırsatı da değerlendirememiş oldu. Ortaya çıkan sonuç benim gibi iki takım içinde hayal kırıklığı olmuştur. Ama bir gerçek var ki ne kadar ekmek o kadar köfte misali sergilenen futbolun karşılığı da iki takım için 3 puan olamazdı.