Maçın skorunu ilk yarıda Trabzonspor’un oynadı kötü futbol belirledi. Futbolun doğruları adına maalesef hiç bir şey yapadı Bordo-Mavili takım. Ben de dahil herkes Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde daha önce oynadığımız 2 maçtan alınan 6 puanın düşüncesiyle maça baskılı, presli başlayacağımızı düşünüyordu. Ama tam tersi oldu.

Rakip takım hocası Trabzonspor’u çok iyi etüt etmiş. Defanstan topu oyuna iyi sokamadığımızı bildiğinden stoperlerin üzerinden baskıyla başladı. Bu baskıya orta saha oyuncularının da yardım etmesiyle ilk yarı orta sahada oyunu bir türlü kuramadı Trabzonspor. Top rakipteyken rakiple çok uzak oynayarak rakiplerin pas yapmalarına engel olamadık. Takım savunmasında bu uzak oynamadan kaynaklanan büyük zaafiyetler yaşadık. Orta sahada temposuz, yavaş, rakibin arkasına koşu yapmayan, herkesin ayağına beklediği ve Göztepe kalesine ilk şutunu 43.dakikada penaltıyla atan bir takım seyrettik. Trabzonspor’un dün akşam özellikle ilk yarıdaki futbolu beni şok etti.

Maalesef bu oyun anlayışıyla Alanya maçının devamını yaşadık. Yediğimiz iki golde de kademe hatası ve markajda büyük sıkıntı yaşandı. Futbol hata oyunu ama böyle hatalar da olmaz. Defansın birinci göreve rakiple kalenin arasında olmaktır. O kadar basit çalılar yenmez.

Daha vahim olanı ilk yarıda rakip ceza sahası içine girememek.

İkinci yarıda hoca çift santraforla başladı. Rakip takım skoru koruma düşüncesinde, Trabzonsporlu oyuncular ise maçı kurtarma adına verdiği mücadeleyle oyunu rakip alana yıktı. Ama burada bile bilinçli ataklar çok az yapıldı. Geriden doldur boşaltlarle adeta rakip stoperler çalıştırıldı. Onlar da yüksek toplarda çıktılar vurdular.

Ünal hocanın formayı adaletli dağıtması gerke. Eğer siz hazır olmayanları oynatırsanız hazır olanları küstürürsünüz. Burak bizim için çok önemli ama fizik olarak hazır olmadığını herkes gördü.

İkinci yarı bütün riskler alınarak Göztepe sahasında hapsedildi ama ama malesef kenarlardan etkili ataklar ve ortalar yine yapılamadı.

Sosa, ikinci yarı ağırlığını koydu. Attığı paslarla etkili olmaya çalıştık ama sonuça gidemedik.

Dün akşamki futboldan sonra Trabzonspor, oyun formatını tekrar yeniden gözden geçirmelidir.

Futbol karşıtlar oyunudur. Bir teziniz varsa karşısında mutlaka bir antitez vardır.

Defansın uzak oynaması, arkasında boşluk bırakması ve rakibin ataklarda hızlı çıkması bizi zor durumda bıraktı. Bundan sonraki maçlarda her takım dün akşam Göztepe’nin yaptığını yapacaktır. Trabzonspor’un en büyük sıkıntısı bloklar arasındaki mesafenin açık olmasıydı.

Trabzonspor dün akşam kimsenin beklemediği bir futbol ortaya koyarken iç sahada rakipleri ezen, rakipleri psikolojik baskı altına alan takım görüntüsünü de kaybetti. Bu maçın üç puanla sonuçlanmaması kötü oldu. Trabzonspor kazansaydı ilerleyen haftalarda Trabzon’a gleceke olan takımlar psikolojik olarak ezilecekti. Çünkü Trabzonspor evinde üçte üç yapmış iyi bir hava yakalamış olacaktı. Eski günlerini hatırlatacaktı.

Son olarak futbol birlikte oynanan kompakt bir oyun. Burda kalesinden sol açığına kadar bir oyun planı, anlayışı olmak zorunda. Her maçta oyuncuların yerini değiştirirsek takım istikrarını ve oyun istikrarını yakalayamazsın. Bir oyun formatı oluşturmak lazım. Ünal Hoca bir an önce ne oynatacaksa bunun kararını vermeli.