KARADENİZLİLER GAZİANTEP’TE BULUŞACAK

Nokta Atış - 04.05.2024 Nokta Atış - 04.05.2024

Gaziantep Karadenizliler Derneği’nin organize ettiği ‘1. Hamsi Festivali’ 7-11 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacak. Gaziantep Karadenizliler Derneği Başkanı Ali Selçik, tüm hemşehrilerini ve Gazianteplileri festivale davet etti. Gaziantep’te 100. Yıl Parkı Kermes Alanı’nda (Ulu Cami arkası) 7 Şubat’ta başlayacak olan hamsi festivalinin açılış töreninin 9 Şubat Cuma günü saat 15.00’da yapılacağını belirten Selçik, “Kıymetli hemşehrilerim, 2000 yılında kurulan derneğimizin Gaziantep’te ilk kez yapacağı Gaziantep Karadenizliler Hamsi Festivali Şenliğini organize etmek bana nasip oldu. Çok emek verdik, çok çalıştık. Yöresel ürünlerimizle, horon ekibimizle ve birbirinden kıymetli sanatçılarımızla güzel bir festival hazırladık. Tüm hemşehrilerimizi Gaziantep’e bekliyoruz. Şunu söylemekte fayda buluyorum. Karadeniz’in ve Trabzon Çarşıbaşı’nın evladıyım. Kapımız gelen tüm hemşehrilerimize açıktır. Bu etkinliğimizin gerçekleşmesinde başta Gaziantep Valimiz Sayın Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin, vali yardımcılarımıza, kaymakamlarımıza, bürokratlarımıza ve belediyedeki ilgili kurum yöneticilerimize, Karadeniz Bölgesinde her zaman yanımızda olan ilçe belediye başkanlarımıza ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerimize ve dernek yönetim kurulumuza çok teşekkür ediyorum.” dedi. Festival kapsamında Karadeniz Bölgesine özgü yöresel ürünlerin satışının yapılacağı stantlar kurulacağını belirten Selçik, Cuma günü Özgün Can Kaya, Cumartesi günü Ali Alkurt ve Pazar günü de Mehmet Yılmaz konserlerinin tüm katılımcılara ücretsiz olarak gerçekleştirileceğini belirtti.

TTB HEYETİ SEMİNERE KATILDI

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ve meclis üyelerinden oluşan heyet, TOBB Oda/Borsa Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerine katıldı. Seminere katılan TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Hisarcıklıoğlu, demokrasinin en çok işlediği kurumun TOBB olduğunu belirterek, meclis üyelerinin atamayla değil seçimle göreve geldiğini ve şehirlerin kalkınmasının da özel sektör ile olduğunu ifade etti.

ARICILAR BİR ARAYA GELDİ

Trabzon İli Arı Yetiştiricileri Birliği, arıcıları bir araya getirerek düzenlediği 8. Arıcılık Paneli'ni Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Panele Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürlüğü adına Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Yüksel Kılıç katılım sağlayarak önemli bir konuşma gerçekleştirdi. Kılıç, arıcılara kırsal kalkınma desteklerinden faydalanabilme konusunda detaylı bilgiler verdi. Arıcıların bu desteklerden nasıl yararlanabilecekleri, başvuru süreçleri ve destekleme kapsamındaki konular üzerine açıklamalarda bulunan Kılıç, arıcılık sektörünün daha güçlü ve sürdürülebilir olması adına yapılacak çalışmalara vurgu yaptı. Panele ayrıca Trabzon Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Muhammet Ali Altun ile Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Erhan Ayvaz da katılım sağladı. Katılımcılar, sektördeki güncel gelişmeleri paylaşarak birbirleriyle deneyimlerini paylaşma fırsatı buldu. Panelde Prof. Dr. Sevgi Kolaylı, Dr. Rahşan Akpınar, Prof. Dr. Oktay Yıldız ve Dr. Ali Korkmaz Arı Hastalıkları, Arı ürünleri, Markalaşma ve Arı ölümleri konusunda katılımcılara bilgi verdi. Programın sonunda konuşmacılar Arıcıların sorularına cevap verdiler.