REVİ’YE YAPILAN HOŞ DEĞİL

Seveni olduğu kadar sevmeyeni de vardır muhakkak AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin. Tabi ki herkes, herkesi sevecek diye bir kural veya kaide yok. Ancak kendisini sevmeyenlerin işi ileri boyuta getirip ilk kongre için Revi’nin yerine başka bir isim dillendirmeleri hiç ama hiç hoş değil. Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan, Revi’ye, ‘göreve devam’ derse pek ala göreve devam edecektir. Bunun önüne kimse geçemez AK Parti’de. Eğer demeyecekse de zaten Revi, görevi bırakabileceğini dile getirmişti. O yüzden Revi’nin karşısına isim çıkartıp suni gündem yaratmaya gerek yok. Hele hele de girdiği her seçimde partisinin oy çıtasını zirvede tutan bir başkana karşı bu tür varyasyonlara girmeye hiç gerek yok.

CHP’NİN EKSİKLERİ

CHP İl Başkanı Güzide Önsel Uzun partisinin il başkanları toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, “Bütün il başkanlarını, ilçe başkanlarını yürekten kutluyorum. Hepiniz elinizden gelen çabayı gösterdiniz. Eksiğimiz elbette var ama önemli olan eksiğimizi görüp onu tamamlamak. Şimdi o eksikliklerimizi görüşme ve bir dahaki seçimlere eksiklikleri tamamlama sürecini birlikte hayata geçirmek zorundayız” dedi. Kılıçdaroğlu’nun bu mesajı önemliydi. Şimdi bakalım, Trabzon CHP’de eksikler belirlenip nasıl bir yol haritası belirlenecek.

MHP’YE DANIŞMAN LAZIM

MHP İl Başkanlığı’na bir basın danışmanı şart. Bunu biz demiyoruz, MHP’nin tabanı ve Trabzonlular dile getiriyor. MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ın sosyal medyada yaptığı paylaşımlar imla hataları ile dolu. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı da bu konuya destek verecektir ki; bir partilinin Türkçeyi bu kadar kötü kullanmasına kimsenin gönlü müsaade etmez. İşte o yüzden MHP Trabzon teşkilatının bir basın danışmanına ihtiyacı var. Bu ihtiyaç giderilirse partinin vizyonuna da büyük katkı sağlanır.
 

İYİ PARTİ’NİN YENİ YÖNETİMİ

İYİ Parti Trabzon İl Yönetimi yenileniyor. İl Başkanı Azmi Kuvvetli bir ayı aşkın süredir yeni yönetimi belirlemek için mesai halinde. Kuvvetli yakın çevresine güçlü bir yönetim yapmak adına kılı kırk yardığını belirtiyormuş. Bakalım yeni yönetimde kimler yer alacak. Kuvvetli’nin eski yönetiminde yer alıp yeni yönetimde görev almayacağını açıklayan isimler de oluşacak ekibi merakla bekliyormuş. Açıklanacak il yönetimi her kesin merakında yani. Açıkçası biz de merakla bekliyoruz. Öyle ya şehirde muhalefet yapacak isimlerin artmasına gerek var. Yoksa; sadece koltuk doldurmak için il yönetimleri yapılacaksa o isimler partilerde değil de emeklilerin vakit geçirdiği dernek yönetimlerinde yer almalıdır. Haksız mıyız yoksa?

TEKATAŞ DOĞRU YOLDA

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş mesai mefhumu dinlemeden şehrin su ve alt yapı konusundaki eksiklerini gidermek adına adeta teyakkuz halinde. Bir bakıyorsun Tekataş ilçelerde su deposunun yapımını kontrol ediyor, bir bakıyorsun arıtma tesisinde işin başında duruyor. Çok eleştirildi Tekataş ama görünen o ki Genel Müdür Trabzon’un sorunlarına çözüm üretebilmek adına mesai halinde. Şunu da belirtelim ki ilçe belediye başkanları da Tekataş’tan memnun. Bu memnuniyetini dile getiren başkanlar arasında muhalif partili isim de var. Demek ki Genel Müdür Tekataş doğru yolda. 

GAZETECİLER VAN YOLCUSU

İçişleri Bakanlığı himayesinde gerçekleşen projeler sayesinde kardeşlik pekişiyor, yeni dostluklar kuruluyor, tarihi-kültürel-doğal güzellikler keşfediliyor. Kardeşlik projeleri kapsamında devam eden Karadeniz ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesi arasındaki gönül köprüsüne bir yenisi daha ekleniyor. Trabzon’da görev yapan basın mensuplarından oluşan heyet Van’a kültürel gezi düzenliyor. Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar Belediyesi’nin de destek verdiği projeye Van Valiliği de ev sahipliği yapacak. Trabzon’dan geziye katılacak gazeteciler hem Van’da görev yapan meslektaşları ile tanışacak hem de son dönemde hızla gelişen ve büyüyen Van’ı her yönüyle gezme fırsatı bulacaklar. Umarız heyette yer alan gazeteciler şehre döndüklerinde görüp yaşadıklarını yazar ve çizerler de proje amacına ulaşmış olur. Yoksa iş sadece turistik seyahat olarak ilerlemeye devam ederse proje amacından şaşar. Bunu da hatırlatmış olalım.

Editör: Haber Merkezi