Trabzonspor’un rakiplerinin galip geldiği bu haftada Bordo-Mavililer maça Ekuban ve de sakatlar hariç hemen hemen ideal kadro ile başladı.
Başlar başlamaz Sturridge’nin mükemmel asisti Sörloth ile 1-0 öne geçti Trabzonspor. İki takımda ilk devre birbirlerine denk bir mücadele içerisindeyken yediğimiz golle rakip direncini
artırsa da Trabzonspor’un klas ayakları hemen durumu 2-1 yaptı. Daha sonra 3-1’i bularak taktiksel açıdan bakıldığında bu maçı izleyen her spor sever Trabzonspor’un 3-1 galip devreyi bitirmesine rağmen ikinci yarıda oyun dengelerinin değişebileceğini mutlaka düşünmüştür.Lakin öyle olmadı. Adı futbol. İkinci yarı Antalyaspor oyuna hızlı başlayıp 3-5 tane pozisyon üretse de bunlardan faydalanamadı.
Trabzonspor tarafından bakıldığında da ikinci devrenin ilk 15 dakikası çok önemliydi. Zira Antalyaspor ikinci golü bulduğu an uyuyan aslanı uyandırıp da başımıza iş alabilirdik misali Antalyaspor
oyunun dengelerini değiştirmek adına,oyunu ilerde karşılayarak dirençli bir şekilde sahanın her yerini kullandı ve de arzu ettiği pozisyonları buldu, fakat golü yapamadı.
Yani Galatasaray maçının ikinci yarısını hatırlatır bir şekilde oyuna hakim oldular. Çok pozisyon ürettiler. Bu arada Kaleci Uğurcan’ı kutluyorum. Anladık ki Sosa sahada olmayınca Trabzonspor’un orta sahası paleti kırık tank gibi pozisyon üretemiyor. Kaleci Faik ağabeyimin de dediği gibi ‘ilk yarı başa baş oyun ikinci yarıda sahada Antalyaspor vardı’ kazanmak güzel.
Biz kazandık.